Veel Duitse toeristen in Katwijk aan Zee!

Als je door Katwijk aan Zee rijdt, zal het je opvallen dat je veel auto’s zult zien met een witte kentekenplaat. Duitsers dus. Als je in het vissersplaatsje een strandwandeling maakt, zul je ook merken dat er veel Duits wordt gesproken. Duitsers hebben dus massaal de Nederlandse kust ontdekt, óók Katwijk aan Zee! In de omgeving van Katwijk aan Zee wordt ook veel gefietst. Als je fietsers met een helm ziet, kun je er gif op innemen dat het Duitsers zijn; een fietshelm is niet verplicht in Duitsland, maar bijna iedere Duitser maakt er wel gebruik van. Het dragen van een fietshelm is overigens wel aanbevelenswaardig; het wordt steeds drukker op de weg met fietsers waarbij de snelheden tegenwoordig hoog zijn door de populariteit van en elektrische fietsen/ebikes. Als je met een fiets valt of ergens tegenaan botst, kan je hoofd maar beter beschermd zijn met een degelijke fietshelm.

Overweldigend
De Nederlandse kust wordt gekenschetst door een overweldigende schoonheid. Van de driehoek duinen, strand en Noordzee wordt iedereen heel erg blij. Het is een heerlijke omgeving waar je lekker kunt zwemmen, wandelen en fietsen. Voor iedere Nederlander is de kust relatief dichtbij. Waar je ook woont in het land; de reistijd naar de Noordzee is vaak niet meer dan één uur. Hoe anders is dat voor Duitsers.

Noordzee en Oostzee
Duitsland grenst niet alleen aan de Noordzee, maar ook aan de Oostzee. Duitsland is bijna negen keer groter dan Nederland en telt ruim tachtig miljoen inwoners. Omdat het land zo groot is, moet het leeuwendeel van de Duitsers een lange reis maken om bij de kust te komen.

Noordrijn-Westfalen
Noordrijn-Westfalen is een Duitse deelstaat die aan de Nederlandse provincies Limburg, Gelderland en Overijssel grenst. Het is qua oppervlakte niet de grootste Duitse deelstaat, maar telt wel de meeste bewoners van alle Duitse deelstaten. Er wonen daar zelfs meer mensen dan in Nederland: ons land telt 17,2 miljoen inwoners en Noordrijn-Westfalen 17,9 miljoen. Als de inwoners van Noordrijn-Westfalen naar de Duitse Noordzeekust willen, is dat veel verder rijden dan naar de Nederlandse kust. In Noordrijn-Westfalen bevinden zich grote steden als Keulen, Düsseldorf, Duisburg en Essen. Jaarlijks bezoeken een kleine zes miljoen Duitsers ons land waarvan het leeuwendeel langs de Noordzee neerstrijkt waaronder Katwijk aan Zee.

Veel mooier
Niet alleen de ligt de Duitse Noordzeekust veel verder weg voor de meeste Duitsers, de Duitse Noordzeekust is ook veel minder mooi. Zo is de duinstrook veel minder breed. Bovendien moet je voor sommige Duitse Noordzeestranden betalen als je er gebruik van wilt maken; hetgeen in Nederland ondenkbaar is; alle vaderlandse stranden zijn voor iedereen gratis toegankelijk; dag en nacht.

Scheveningen
Duitse toeristen bezoeken alle Nederlandse kustplaatsen waarbij Scheveningen favoriet is. Scheveningen is de populairste en drukste badplaats van Nederland en dus ook erg in trek bij onze oosterburen. Ook de Zeeuwse stranden lijken tijdens het seizoen wel Duitse kolonies. Maar Duitsers weten ook de ‘rustige’ badplaatsen van de Kop van Noord-Holland ruimschoots te vinden!

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email