Markten

In de gemeente Katwijk (Katwijk aan Zee, Katwijk-Noord, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg) worden gedurende het jaar verschillende markten georganiseerd: weekmarkt Rijnsburg, weekmarkt Katwijk aan Zee, paardenmarkt Rijnsburg, paardenmarkt Valkenburg en de Toeristenmarkt. Het is aanbevelenswaardig om een bezoekje aan bovengenoemde markten te brengen.
Weekmarkt Rijnsburg
Elke dinsdag wordt er in Rijnsburg een weekmarkt georganiseerd. Deze markt wordt gehouden op het Hoftuinplein. De markt opent om 13:00 uur en sluit om 17:00 uur. Op de Rijnsburgse weekmarkt staan tussen de 25 en 50 kraampjes en worden food en non-food producten verkocht.
markten, market, food, fruit
Weekmarkt Katwijk aan Zee
Elke donderdag wordt er in Katwijk aan Zee een weekmarkt georganiseerd. Deze markt wordt gehouden op de Princestraat en op het Andreasplein. De markt opent om 10:00 uur en sluit om 17:00 uur. Op de Katwijkse weekmarkt staan tussen de 50 en 100 kraampjes en worden er van allerlei producten verhandeld: food en non-food.
Paardenmarkt Rijnsburg
Ieder jaar wordt op de tweede woensdag van juni gestart met de paardenmarkt Rijnsburg. Deze markt duurt één week. De markt vindt plaats langs De Vliet in Rijnsburg.
Horse close up, paard, markten
Lange geschiedenis
De Rijnsburgse paardenmarkt kan zich bogen op een lange geschiedenis. In de loop van de tijd is de paardenmarkt uitgebreid met een markt met meer dan 200 kraampjes. Bovendien kunnen kids zich vermaken op de kermis. Uiteraard staan de gezondheid en veiligheid van de paarden voorop tijdens dit festijn.
Paardenmarkt Valkenburg
Ieder jaar wordt op de tweede woensdag van september gestart met de paardenmarkt Valkenburg. Deze markt duurt één week. De markt vindt plaats rondom de Nederlands Hervormde Kerk in Valkenburg. De markt opent om 05:00 uur en sluit om 12:00 uur.
paarden markt, horse, hand, friendship
Oudste markt van Nederland
De Valkenburgse paardenmarkt is de oudste paardenmarkt van Nederland. In het jaar 840 werd er op deze locatie al een paardenmarkt gehouden. Valkenburgers spreken over dé Mart. Tijdens de Valkenburgse paardenmarkt staan paarden centraal.
Ringsteken
Sommige paarden worden verhandeld, er vindt ringsteken met paarden plaats en er wordt een lotterij georganiseerd. Vroeger waren er duizenden paarden op de markt aanwezig, tegenwoordig een honderdtal. Het leeuwendeel van de edele viervoeters staat er gewoon voor de show. Uiteraard worden de paarden gedurende de markt goed verzorgd en waakt een dierenarts over hun gezondheid.
paard, markt, horse, snout, nostrils
Toeristenmarkt
Ieder jaar wordt op de dinsdagen van juni, juli en augustus de Toeristenmarkt georganiseerd. Deze markt wordt gehouden op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. De markt opent om 12:00 uur en sluit om 21:00 uur.
Thema
Iedere week is het thema van de Toeristenmarkt anders. In het verleden zijn thema’s als Maritiem, Horecadag, Oldtimerdag, Geluk & Gezond, Kids Party en Vrijwilligersmarkt gebruikt. Op de markt staan meer dan 150 kraampjes die allemaal (streek)producten aan de man proberen te brengen. Het is bovendien de grootste markt van de zogenaamde Bollenstreek.
bulbs, bulb fields, tulips, bollen
Bollenstreek
Onder de Bollenstreek vallen de gemeentes Bloemendaal, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen. In deze regio worden veel bloembollen gekweekt zoals tulpen, crocussen, narcissen, hyacinten en blauwe druifjes. Vanzelfsprekend kun je op de Toeristenmarkt alle denkbare soorten bloembollen kopen.
Vakantiepark Katwijk aan Zee
Het is niet alleen leuk om de weekmarkt van Katwijk aan Zee te bezoeken, het is ook leuk om in het vissersdorpje te overnachten. In Katwijk aan Zee zijn verschillende opties om te slapen waaronder op Park Noordduinen. Op dit park kun je kamperen of een accommodatie huren.
Park Noordduinen is een echt familiepark met tal van aantrekkelijke faciliteiten voor alle leden van het gezin. Park Noordduinen ligt bovendien op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op dit strand kun je je huidje bruinen in de zon en verkoeling zoeken in het Noordzeewater.