Markten

In de gemeente Katwijk (Katwijk aan Zee, Katwijk-Noord, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg) worden gedurende het jaar de volgende markten georganiseerd: de weekmarkt Rijnsburg, weekmarkt Katwijk aan Zee, paardenmarkt Rijnsburg, paardenmarkt Valkenburg en de Toeristenmarkt. Het is aanbevelenswaardig om een bezoekje aan bovengenoemde markten te brengen!

Weekmarkt Rijnsburg
Elke dinsdag wordt er in Rijnsburg een weekmarkt georganiseerd. Deze markt wordt gehouden op het Hoftuinplein. De markt opent om 13:00 uur en sluit om 17:00 uur. Op de Rijnsburgse weekmarkt staan tussen de vijfentwintig en vijftig kraampjes en worden food en non-food producten verkocht!

Weekmarkt Katwijk aan Zee
Elke donderdag wordt er in Katwijk aan Zee een weekmarkt georganiseerd. Deze markt wordt gehouden op de Princestraat en op het Andreasplein. De markt opent om 10:00 uur en sluit om 17:00 uur. Op de Katwijkse weekmarkt staan tussen de vijftig en honderd kraampjes en worden er van allerlei producten verhandeld: food en non- food!
mushrooms, chanterelles, market, markten
Paardenmarkt Rijnsburg
Ieder jaar wordt op de tweede woensdag van juni gestart met de paardenmarkt Rijnsburg. Deze markt duurt één week. De markt vindt plaats langs De Vliet in Rijnsburg. De Rijnsburgse paardenmarkt kan zich bogen op een lange geschiedenis. In de loop van de tijd is de paardenmarkt uitgebreid met een markt met meer dan tweehonderd kraampjes. Bovendien kunnen kids zich vermaken op een kermis. Uiteraard staan de gezondheid en veiligheid van de paarden voorop tijdens dit festijn!
Paardenmarkt Valkenburg
Ieder jaar wordt op de tweede woensdag van september gestart met de paardenmarkt Valkenburg. Deze markt duurt één week. De markt vindt plaats rondom de Nederlands Hervormde Kerk in Valkenburg. De markt opent om 05:00 uur en sluit om 12:00 uur. De Valkenburgse paardenmarkt is de oudste paardenmarkt van Nederland. In het jaar 840 werd er op deze locatie al een paardenmarkt gehouden. Valkenburgers spreken over dé Mart. Tijdens de Valkenburgse paardenmarkt staan paarden centraal. Sommige paarden worden verhandeld, er vindt ringsteken met paarden plaats en er wordt een lotterij georganiseerd. Vroeger waren er duizenden paarden op de markt aanwezig, tegenwoordig ongeveer een honderdtal. Het leeuwendeel van de edele viervoeters staat er gewoon voor de show. Uiteraard worden de paarden gedurende de markt goed verzorgd en waakt een dierenarts over hun gezondheid!
Horse close up, paard, markten
Toeristenmarkt
Ieder jaar wordt op de dinsdagen van juni, juli en augustus de Toeristenmarkt georganiseerd. Deze markt wordt gehouden op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. De markt opent om 12:00 uur en sluit om 21:00 uur. Iedere week is het thema van de markt anders. In het verleden zijn thema’s als Maritiem, Horecadag, Oltimerdag, Geluk & Gezond, Kids Party en Vrijwilligersmarkt gebruikt. Op de markt staan meer dan honderdvijftig kraampjes die allemaal (streek)producten aan de man proberen te brengen. Het is bovendien de grootste markt van de zogenaamde Bollenstreek. Onder de Bollenstreek ressorteren de gemeentes Bloemendaal, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen. In deze regio worden veel bloembollen gekweekt zoals tulpen, crocussen, narcissen, hyacinten en blauwe druifjes. Vanzelfsprekend kun je op de Toeristenmarkt alle denkbare soorten bloembollen kopen!