Festivals

Als je een festivalliefhebber bent, is Katwijk aan Zee een prima bestemming. Zelfs het grootste muziekfestival van de regio wordt ieder jaar in het vissersdorpje georganiseerd; het Noordzee Zomerfestival. Daarnaast worden er jaarlijks tal van andere festivals in Katwijk aan Zee gehouden zoals Haringrock, Jumpin’ Picknickfestival, Zomerpret Festival, Winterpret Festival en het StringWood Festival.
Noordzee Zomerfestival
In de eerste week van augustus vindt jaarlijks het Noordzee Zomerfestival plaats in Katwijk aan Zee. Dit gratis toegankelijke festival duurt negen dagen. Op het festival kun je genieten van talrijke activiteiten en optredens. Het Noordzee Zomerfestival is mateloos populair; dat blijkt wel uit de vijfentwintigduizend bezoekers die het jaarlijks trekt. Een ongekend en ongeëvenaard aantal voor de regio! Het hart van het festival is het Strandplein. Op dit plein wordt een grote festivaltent opgebouwd. Op het Noordzee Zomerfestival wordt muziek gemaakt, wordt gedanst en worden clinics en workshops gehouden. Daarnaast kun je er uiteraard heerlijk eten en drinken!
festivals, concert, crowd, audience, uitgaan
Haringrock
Het Haringrockfestival is een tweedaags gratis festival dat in het najaar wordt georganiseerd in Katwijk aan Zee en een enorme populariteit geniet in de regio. Haringrock werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht door Katwijkse muzikanten en is ondertussen uitgegroeid tot het langstlopende festival van Katwijk. Het muziekfestival werd lange tijd gehouden in TriPodia, maar heeft zich nu verplaatst naar de Katwijkse Boulevard. Mensen komen van heinde en verre om te genieten van de optredende artiesten.
Jumpin’ Picknickfestival
Het Jumpin’ Picknickfestival wordt ieder jaar in de zomer georganiseerd op de landijsbaan de Goerie in Katwijk aan Zee. In de winter wordt er op de baan geschaatst, maar in de zomer wordt het grasveld omgetoverd tot een plek waar gezinnetjes heerlijk kunnen genieten van live muziek, smakelijk eten (foodtrucks) en sprankelende drankjes. Voor kinderen worden er bovendien tal van activiteiten (springkussens, stormbaan, kinderdisco, schminken, et cetera) georganiseerd op het Jumpin’ Picknickfestival.
Concert crowd
Winterpret Festival
Het Winterpret Festival is een eendaags muziekfestival dat ieder jaar gehouden wordt in januari in Hangaar2 te Valkenburg. Valkenburg is één van de vijf woonkernen van Katwijk; de andere vier woonkernen zijn Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Katwijk-Noord en Rijnsburg. Op dit festival staan verschillende soorten muziek op het programma zoals hardstyle, hardcore, party en 90s.
StringWood Festival
Het StringWood Festival is een driedaags minifestival dat jaarlijks in het najaar wordt gehouden in Katwijk. Het is een festival voor de liefhebbers van de klassieke muziek. StringWood Festival is enerzijds geschikt voor doorgewinterde klassieke muziekkenners en anderzijds voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met dit muziekgenre.
Band optreden