Beachvolleyballen

Katwijk aan Zee is gezegend met een strand met een lengte van vierenhalve kilometer. Op dit lange en brede zandstrand zijn tal van activiteiten te ontplooien. Beachvolleyballen is daar één van. Beachvolleybal, ook wel strandvolleybal genoemd, is de laatste tijd enorm populair geworden in Nederland. Daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Niet in de laatste plaats door het feit dat ons land zich mondiaal kan meten met beachvolleybal toplanden als Brazilië, Spanje en de Verenigde Staten.

Zacht zand
Het strand van Katwijk aan Zee bestaat uit zacht zand. Ideaal voor beachvolleybal. Het is bovendien een brandschoon strand; het Katwijkse strand wordt ieder jaar uitgeroepen tot het schoonste strand van alle Zuid-Hollandse badplaatsen (Ouddorp, Rockanje, Hoek van Holland, Monster, Kijkduin, Scheveningen, Wassenaar, Katwijk aan Zee en Noordwijk aan Zee). Strandvolleybal is een sport waarbij er volop gesprongen en gedoken wordt om de bal succesvol over het net te krijgen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn om te landen op een heerlijk verfijnd en schoon strandzand; hetgeen in de vissersplaats zogezegd aan de orde is!
Beachvolleyballen, beach volleybal speler
Beach Club Katwijk
Katwijkse beachvolleyballiefhebbers hebben zich verzameld in de Beach Club Katwijk (BCK). Al sinds 2005 probeert de BCK sportieve Katwijkers en andere geïnteresseerden uit de regio te enthousiasmeren voor de beachvolleybalsport door het aanbieden van trainingen en het organiseren van toernooien. Uiteraard kun je als toerist of bezoeker van het strand van Katwijk aan Zee ook zelf een netje spannen om vervolgens met vrienden of familieleden te gaan beachvolleyballen.

Beachvolleybaltoernooien
Langs de hele Nederlandse kust worden er gedurende zomermaanden beachvolleybaltoernooien georganiseerd, zo ook in Katwijk aan Zee. Ieder jaar verzorgt de BCK de uitermate populaire beachvolleybaltoernooien Beachpower, StrandKracht en het Katwijk Open. Het is uiteraard fantastisch om deel te nemen aan de genoemde evenementen; je bent lekker sportief en competitief bezig op het betoverende Katwijkse strand. Maar niet alleen voor de deelnemers is beachvolleybal een waanzinnige bezigheid, dat geldt ook voor de toeschouwers. Het is natuurlijk fantastisch om op een zomerse dag je favoriete team aan te moedigen onder het genot van een smakelijk hapje en een sprankelend drankje!
Beachvolleybal
Olympische sport
Beachvolleybal is wereldwijd een hele grote sport met veel enthousiaste beoefenaars. Het beachvolleybal beleefde diens grote doorbraak in 1996. In dat jaar stond het namelijk voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen en maakte het grote publiek kennis met deze spectaculaire sport. Sinds 1997 vindt bovendien om de twee jaar het wereldkampioenschap beachvolleybal plaats; georganiseerd door de Fédération Internationale de Volleyball (FIVB).
Beachvolleyballen, volleybal, strand, beach
Nederlandse topspelers
Beachvolleybal is uitermate geschikt als tv-sport. De wedstrijden worden fantastisch in beeld gebracht en zijn doorgaans loeispannend. Tijdens de grote internationale toernooien zitten miljoenen mensen thuis aan hun buis gekluisterd. Dit heeft er voor gezorgd dat er heel veel geld in het beachvolleybal is gekomen. De topspelers verdienen miljoenen aan start- en prijsgelden en lucratieve sponsercontracten!

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn twee Nederlandse topbeachvolleybalspelers met een paar hoogwaardige wapenfeiten op hun sportpalmaressen. Zo werden ze als duo in 2013 gekroond tot wereldkampioenen en drie jaar later tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro mochten ze de bronzen medaille omhangen. Mede dankzij dit soort inspirerende superprestaties heeft het strandvolleybal in Nederland een hoge vlucht genomen onder de jeugd!