Beachvolleyballen

Katwijk aan Zee heeft een strand met een lengte van vierenhalve kilometer. Op dit lange en brede zandstrand zijn tal van activiteiten te ontplooien. Beachvolleyballen is daar één van. Beachvolleybal, ook wel strandvolleybal genoemd, is de laatste tijd enorm populair geworden in Nederland. Het is leuk om beachvolleybal te spelen voor jong en oud: je bent lekker buiten bezig!
Zacht zand
Het strand van Katwijk aan Zee bestaat uit zacht zand. Ideaal voor beachvolleybal. Strandvolleybal is een sport waarbij er volop gesprongen en gedoken wordt om de bal succesvol over het net te krijgen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn om te landen op een heerlijk verfijnd en schoon zandstrand; hetgeen in de vissersplaats zogezegd aan de orde is.
Beachvolleyballen, beach volleybal speler
Beach Club Katwijk
Katwijkse beachvolleyballiefhebbers hebben zich verzameld in de Beach Club Katwijk (BCK). Al sinds 2005 probeert de BCK sportieve Katwijkers en andere geïnteresseerden uit de regio te enthousiasmeren voor de beachvolleybalsport door het aanbieden van trainingen en het organiseren van toernooien. Uiteraard kun je ook zelf een netje spannen om vervolgens met vrienden of familie te gaan beachvolleyballen op het strand.
Beachvolleybaltoernooien
Langs de hele Nederlandse kust worden er gedurende zomermaanden beachvolleybaltoernooien georganiseerd, zo ook in Katwijk aan Zee. Ieder jaar verzorgt de BCK de uitermate populaire beachvolleybaltoernooien Beachpower, StrandKracht en het Katwijk Open. Het is uiteraard fantastisch om deel te nemen aan de genoemde evenementen; je bent lekker sportief en competitief bezig op het betoverende Katwijkse strand. Alleen kijken mag ook!
Beachvolleybal
Olympische sport
Beachvolleybal is wereldwijd een hele grote sport met veel enthousiaste beoefenaars. Het beachvolleybal beleefde zijn grote doorbraak in 1996. In dat jaar stond het voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen en maakte het grote publiek kennis met deze spectaculaire sport. Sinds 1997 vindt om de twee jaar het wereldkampioenschap beachvolleybal plaats.
Tv-sport
Beachvolleybal is uitermate geschikt als tv-sport. De wedstrijden worden fantastisch in beeld gebracht en zijn doorgaans loeispannend. Tijdens de grote internationale toernooien zitten miljoenen mensen thuis aan hun buis gekluisterd. Dit heeft er voor gezorgd dat er heel veel geld in het beachvolleybal is gekomen. De topspelers verdienen miljoenen aan start- en prijsgelden en lucratieve sponsercontracten.
Beachvolleyballen, volleybal, strand, beach
Strandhuisjes
Op enkele plekken langs de Nederlandse kust kun je slapen op het strand in een strandhuisje. De populairste Nederlandse strandhuisje vinden we in het Noord- Hollandse Julianadorp aan Zee. Het is natuurlijk fantastisch om ’s ochtends op het strand wakker te worden. Op zomerse dagen hoef je niet in de file te staan om op het strand te komen.
Julianadorp aan Zee is een prachtige badplaats die bovendien niet zo druk is. Niet te vergelijken met Scheveningen en Zandvoort. Julianadorp aan Zee is een kustplaats voor het hele gezin. Kinderen kunnen in alle rust kuilen graven en zandkastelen bouwen. Julianadorp aan Zee is ook de badplaats met het meest aantal zonuren per jaar van Nederland. Maximaal genieten dus!