Bioscopen

Veel mensen vinden het leuk om af en toe naar de film te gaan. Om dé ultieme bioscoopervaring een avondje mee te maken. De populaire mainstream films worden doorgaans vertoond in bioscopen en voor meer alternatieve films kun je filmhuizen bezoeken. Ook worden films in theaters vertoond. Helaas beschikt Katwijk aan Zee niet over bioscopen en filmhuizen. Gelukkig zijn er in de omliggende plaatsen als Leiden, Scheveningen en Den Haag wel genoeg mogelijkheden om naar de film te gaan.
bioscoop, bioscopen, Small, Movie,Theater

Leiden
Leiden telt 124.000 inwoners en is daarmee qua grootte de 22ste stad van Nederland. Leiden is echt een studentenstad en heeft zelfs de oudste universiteit van ons land. De Universiteit Leiden werd opgericht in 1575. Voor toeristen is de ‘Sleutelstad’ een aantrekkelijke bestemming en telt drie bioscopen: Trianon Theater, Kijkhuis en Lido.

Trianon Theater is de oudste bioscoop van Leiden. Trianon Theater is zelfs één van de oudste bioscopen van Nederland. Deze bioscoop heeft drie filmzalen. Zaal 1 heeft 357 stoelen. Zaal 2 heeft 87 stoelen. Zaal 3 heeft 73 stoelen.

Trianon Theater bevindt zich aan de Breestraat 31 te Leiden. Kijkhuis is een sfeervol filmhuis. Kijkhuis heeft twee filmzalen. Zaal 1 heeft 107 stoelen. Zaal 2 heeft 117 stoelen. Kijkhuis bevindt zich aan de Vrouwenkerksteeg 10 te Leiden.

Lido is een prachtig filmhuis. Lido heeft vijf filmzalen. Zaal 1 heeft 232 stoelen. Zaal 2 heeft 191 stoelen. Zaal 3 heeft 80 stoelen. Zaal 4 heeft 120 stoelen. Zaal 5 heeft 126 stoelen. Lido bevindt zich aan de Steenstraat 39 te Leiden.

Leiden organiseert ieder jaar een gerenomeerd filmfestival; Leiden International Film Festival (LIFF). Het LIFF vindt plaats in de filmzalen van Trianon Theater, Kijkhuis en Lido.

Scheveningen
Scheveningen telt 55.000 inwoners en is een stadsdeel van Den Haag. Scheveningen is de bekendste badplaats van Nederland, trekt jaarlijks veel toeristen en telt één bioscoop: Pathé Scheveningen. Pathé Scheveningen is een prachtige bioscoop in het centrum van Scheveningen. Pathé Scheveningen heeft acht filmzalen met in totaal 1.946 stoelen. Zaal 8 heeft 478 stoelen en is daarmee de grootste zaal van de bioscoop. Pathé Scheveningen bevindt zich aan de Kurhausweg 2a te Scheveningen.

theaters, bioscopen, Traditional,Classically,Regal,Ornate,Rounded,Wood,Armed,Formal,Plush,Deep

Den Haag
Den Haag telt 547.000 inwoners en is daarmee qua grootte de 4de stad van Nederland. Naast het feit dat de Nederlandse regering in de Hofstad zetelt, is Den Haag voor toeristen een interessante bestemming. In Den Haag heb je de keuze uit vier bioscopen: Pathé Spuimarkt, Pathé Buitenhof, Filmhuis Den Haag en Theater en Filmhuis Dakota.

Pathé Spuimarkt is een fraaie bioscoop in Den Haag. Pathé Spuimarkt heeft negen filmzalen met in totaal 2.325 stoelen. Zaal 4 heeft 481 stoelen en is daarmee de grootste zaal van de bioscoop. Pathé Spuimarkt bevindt zich aan het Spui 65 te Den Haag.

Pathé Buitenhof is een mooie bioscoop in Den Haag. Pathé Buitenhof heeft zes filmzalen met in totaal 1.227 stoelen. Zaal 1 heeft 393 stoelen en is daarmee de grootste zaal van de bioscoop. Pathé Buitenhof bevindt zich aan het Buitenhof 20 te Den Haag.

Filmhuis Den Haag is een schitterend filmhuis in Den Haag. Filmhuis Den Haag heeft vijf filmzalen met in totaal 332 stoelen. Filmhuis Den Haag bevindt zich aan het Spui 191 te Den Haag.

Theater en Filmhuis Dakota bevindt zich in Den Haag en heeft één filmzaal. Theater en Filmhuis Dakota bevindt bevindt zich aan de Zuidlarenstraat 57 te Den Haag.