Strand

Veel mensen bezoeken Katwijk aan Zee om te genieten van diens prachtige strand. Een zandstrand dat gedurende elk seizoen garant staat voor een unieke beleving. In de herfst kun je er letterlijk uitwaaien tijdens de ontketende najaarsstormen die met veel bombarie langs de Noordzeekust razen. Met een beetje geluk wandel je gedurende de winter over een besneeuwd en beijsd strand hetgeen tot surrealistische beelden leidt. In het lente is het heerlijk én gezond om de eerste voorjaarszon op je gelaat te voelen en het gekrijs van zeemeeuwen te horen als je over het Katwijkse strand struint. Zonnebaden én het echte strandleven ervaren, is uiteraard mogelijk gedurende de zomermaanden!
Strandpaviljoens
Katwijk aan Zee is gezegend met met liefst vijftien strandpaviljoens! Voor ieder wat wils dus! Het is heerlijk om na een lange strandwandeling neer te poffen in een strandpaviljoen om vervolgens te genieten van een drankje en hapje. De jeugd zoekt in de zomer de trendy strandpaviljoens op, om te chillen in comfortabele loungebanken onder het genot van sprankelende cocktails en hippe muziek die gedraaid wordt door coole dj’s!
strandhuisjes, accommodaties
Strandhuisjes
Op verschillende plekken langs de Noordzeekust kun je overnachten in strandhuisjes. Oók het strand van Katwijk aan Zee wordt gekarakteriseerd door de aanwezigheid van dit type vakantieonderkomens. Strandhuisjes behoren tot de meest begeerde vakantie-accommodaties van ons land hetgeen niet zonder reden is. Zo is het natuurlijk waanzinnig om ’s ochtends gewekt te worden door het geruis van de Noordzee om er vervolgens een frisse duik in te nemen! De rest van de dag kun je dan fijn genieten van het strandleven zonder daarvoor eerst uren in de file te moeten hebben gestaan!
Honden
Honden vinden het fantastisch om op het strand te zijn; doorgaans gaan ze dan helemaal uit hun dak! Oók voor de baasjes is het genieten om hun geliefde Pluto’s en Diesels over het strand te zien rennen en in de Noordzee te zien plonsen. De trouwe viervoeters zijn helaas niet altijd welkom op het strand van Katwijk aan Zee. Van 1 april tot 1 oktober tussen 09:00-19:00 uur is het verboden voor ze om op het strand te vertoeven. Op deze regel zijn een paar uitzonderingen. Als de temperatuur tussen 09:00-19:00 uur lager is dan 18 graden Celsius of het regent mogen ze wel op het strand. Daarnaast zijn honden op strandvlak C het gehele jaar welkom!
frisbee hond water, hond op strand
Paarden
Paardrijden op het strand is veel liefhebbers dé ultieme rijervaring. Het is natuurlijk ook geweldig om in volle galop langs de vloedlijn te racen. Ook paarden zijn zichtbaar aan het genieten als ze alle ruimte krijgen op het brede strand. Het behoeft nauwelijks betoog dat het niet wenselijk én gevaarlijk is om op drukke zomerse dagen met edele viervoeters over het strand van Katwijk aan Zee te gaan draven. Daarom gelden in analoge met de honden dezelfde restricties.
Vissers
Nederland is een echt waterland. Ons land land telt ontelbaar veel rivieren, meren, kanalen en sloten. In deze waterpartijen krioelt het doorgaans van vissen hetgeen sportvissers enthousiasmeert om hun favoriete hobby te gaan beoefenen. Bovendien ligt Nederland aan de Noordzee waardoor het spectaculaire zeevissen vanaf het strand tot de mogelijkheden behoort; óók in Katwijk aan Zee! Het strandvissen in de voormalige vissersplaats is niet het gehele jaar toegestaan; er worden dezelfde restricties gehanteerd zoals hierboven beschreven bij honden en paarden.
zeevissen, hengel, vissen, fly fishing, fishing rod, fishing, evenementen