Kerstdagen vieren in Katwijk aan Zee!

Voor veel mensen zijn de kerstdagen de mooiste dagen van het jaar. Samen met familie en vrienden bij elkaar komen om lekker te eten en samen te zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens Kerstmis op vakantie te gaan. Dat kan in binnen- of buitenland. Vroeger was de Veluwe de populairste binnenlandse vakantiebestemming; men trok massaal naar dit grootste natuurgebied van Nederland.

Veluwe
De Veluwe is ieder jaargetijde de moeite waard om te bezoeken. In het voorjaar lopen alle bomen uit en tonen ze hun schoonheid. In de zomer kun je fraaie wandelingen maken onder het verkoelende bladerdek. In de herfst kleuren de bladeren in de meest fantastische kleuren en schieten overal paddestoelen uit de grond. In de winter kan door sneeuwval het landschap wit kleuren en kun je gaan genieten van Anton Pieck- achtige taferelen.

Nederlandse kust
De Veluwe is de laatste tijd echter ingehaald als populaire vakantiebestemming door de Nederlandse kust. Het leeuwendeel van de Nederlanders die in eigen land vakantie viert, doet dat tegenwoordig aan de kust. De Noordzeekust is ook van een grote schoonheid. Het is fantastisch om de wandelen door de duinen en op het strand. Met ongeveer twintig kustplaatsen is het aantal badplaatsen in Nederland beperkt. Bovendien zijn de Nederlandse kustplaatsen allemaal heel verschillend en hebben ze hun eigen sfeer en uitstraling. Rustzoekers zullen eerder de badplaatsen van de Kop van Noord-Holland opzoeken dan het drukke Scheveningen. Scheveningen is vooral in trek bij de feestende jeugd.

Katwijk aan Zee
Katwijk aan Zee is een badplaats die voor iedereen aantrekkelijk is: jong en oud. In de zomer is het Katwijkse strand het domein van mensen met jonge kinderen, maar ook dat voor de hippe jeugd die zich opperbest vermaakt in de trendy strandpaviljoens. Katwijk aan Zee is bovendien de perfecte locatie voor watersportliefhebbers. Zo bevinden zich op het strand verschillende ondernemingen waar je kunt leren golfsurfen, windsurfen of kitesurfen. Maar ook op het strand zijn tal van sportieve activiteiten te ontplooien zoals strandvoetbal of beachvolleybal.

Kerstdagen
Katwijk aan Zee is een perfecte kustplaats om de kerstdagen te vieren. In deze Zuid- Hollandse badplaats wemelt het van de vakantieaccommodaties zoals vakantieparken, hotels en vakantiehuisjes. De vakantieparken beschikken over parkrestaurants waar gedurende de Kerstmis de lekkerste kerstgerechten worden bereid. Als je gedurende de feestdagen kiest voor een Katwijks hotel, kun je daar ook genieten van heerlijke kerstgerechten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de kerst zelf te koken in het vakantiehuisje dat je huurt in Katwijk aan Zee. Zelf een kerstdinner koken kan heel gezellig zijn: de één maakt het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en iemand anders bekommert zich over het nagerecht.

Strandwandeling
Nadat je lekker hebt getafeld, is het fijn om even de beentjes te strekken. Wat is er dan leuker om een wandeling te maken op het Katwijkse strand om lekker uit te waaien. Het is altijd een feestje om op het strand te zijn. Zo is het leuk om schelpen te zoeken; op het strand liggen de mooiste schelpen!

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email