Activiteiten voor kinderen in Katwijk aan Zee!

Voor de meeste mensen is de vakantie de mooiste tijd van het jaar. Het is de tijd dat ze geen wekker hoeven te zetten en alleen maar leuke dingen kunnen doen. Oók kinderen verheugen zich doorgaans enorm op de vakantietijd. Dé vakantiebestemming van Nederland is de Noordzeekust. Nog niet zo lang geleden trokken we massaal naar de bossen en heidevelden van Gelderland en Drenthe, maar tegenwoordig is de kust van Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland veel populairder onder vakantiegangers. Oók Katwijk aan Zee wordt ieder jaar massaal bezocht door vakantieminnend Nederland. Voor zowel volwassenen als kinderen is er genoeg te doen in Katwijk aan Zee; er zijn meer dan voldoende activiteiten te ontplooien in het voormalige vissersplaatsje!

Strandvertier
Op het strand kunnen jonge kinderen zich urenlang vermaken. Geef ze een schepje en een emmertje en binnen een mum van tijd ontstaan er kuilen en zandkastelen waarmee ze pronken bij vriendjes en vriendinnetjes. Helaas hebben de zandbouwsels maar een korte levensduur; als het hoogwater wordt, wordt alles meedogenloos weggespoeld door de Noordzee!

Strandjutten
Veel kinderen vinden het ook leuk om te gaan jutten op het strand van Katwijk aan Zee. Strandjutten is een hele onderhoudende en spannende bezigheid. Zeker na zwaar weer spoelen er allemaal dingen aan op het strand van Katwijk aan Zee. Doorgaans is het rommel/afval dat aanspoelt, maar soms zitten er dingen tussen die de moeite waard zijn. Het is sowieso heel erg leuk om op het strand naar schelpen te zoeken. Op het Noordzeestrand spoelen verschillende soorten schelpen aan. Deze schelpjes kun je in de kast leggen, maar je kunt er ook fraaie sierraden mee maken!

Frisbeeën
Sporten op het strand geeft een speciale dimensie aan het spel. Zo is er een groot verschil tussen volleyballen in de zaal of op het strand. Bij beachvolleyballen is het fantastisch om het zachte zand met je blote voeten te voelen onderwijl de zeewind door je haren wappert. Strandvoetbal vinden ook veel kinderen leuk om te doen; lekker een balletje naar elkaar overtrappen. Je ziet ook veel mensen op het Katwijkse strand frisbeeën of badmintonnen. Bij verschillende winkeltje aan de boulevard van Katwijk aan Zee zijn frisbees, badmintonrackets en badmintonshuttles te koop.

Windsurfen
Oudere kinderen vinden het doorgaans ook leuk om het water van de Noordzee op te gaan, om te gaan windsurfen of kitesurfen. Op het strand van Katwijk aan Zee bevinden zich verschillende watersportcentra waar je kunt leren wind- en kitesurfen. Jongeren die geen les meer nodig hebben, kunnen hier windsurf- en kitesurfspulletjes huren om vervolgens het Noordzeewater op te gaan. Qua populariteit heeft het kitesurfen het windsurfen het laatste decennium ingehaald. Met het kitesurfen kunnen hele hoge sprongen gemaakt worden en kun je zelfs een tijdje door de lucht vliegen; erg spectaculair om te doen én om vanaf de kant naar te kijken!

Ijsjes
Na een hele dag op het strand van Katwijk aan Zee in de weer te zijn geweest, is het wel fijn om een hapje te gaan eten. Het Zuid-Hollandse kustplaatsje is gezegend met een twintigtal strandtenten waar je heerlijk kunt eten en drinken en zullen de kinderen smullen van lekkere frietjes en kleurrijke ijsjes!

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email