Katwijk aan Zee heeft oplaadpunten voor elektrische fietsen!

Eén van de leukste dingen die je kunt ondernemen is fietsen. Heerlijk in de buitenlucht door het landschap rijden. Fietsen is ook heel gezond. Fijn je hoofd leegmaken, terwijl je van de omgeving aan het genieten bent die aan je voorbij trekt.

Kust
Nederland telt verschillende soorten landschappen waar je doorheen kunt fietsen. Bovendien wemelt het overal van de fietspaden; de fietspadeninfrastructuur is uitstekend te noemen. Alle grote natuurgebieden zijn doorkliefd met fietspaden. De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land, zelfs dat van heel Europa. De Veluwe is prima met de fiets te verkennen. De vaderlandse kust is ook een favoriete fietsbestemming. De Nederlandse kustlijn heeft een lengte van 450 kilometer en is vrijwel geheel met de fiets te ontginnen. Oók langs de kust van Katwijk aan Zee kun je fantastische fietstochten maken; fijn genieten van de duinen, het strand en de Noordzee.

Trapondersteuning
Iedereen wordt helaas ouder. Vanaf een bepaalde leeftijd gaat het steeds moeizamer om op eigen kracht te fietsen; zeker als de weersomstandigheden zwaar zijn; als het bijvoorbeeld hard waait. Tegenwoordig hoeft dat gelukkig geen probleem meer te zijn. Vandaag de dag kun je een elektrische fiets kopen. Het aantal e-bikes dat jaarlijks verkocht wordt breekt record na record; ze zijn gewoonweg niet aan te slepen. Het leeuwendeel van de e-bikes werkt middels het systeem van trapondersteuning. Vroeger werden e-bikes met oude mensen geassocieerd; jonge mensen zag je nooit op een elektrische fiets; dat was niet hip! Maar die tijd is voorbij; ook de jeugd heeft de e-bike ontdekt!

Openbare oplaadpunten oftewel oplaadpalen
Als je op een e-bike zit, heb je de keuze uit verschillende standen. Des te hoger de stand, des te meer trapondersteuning je verkrijgt. Het grote nadeel van een elektrische fietst is uiteraard het feit dat de accu gaandeweg de fietstocht leegloopt. Des te meer trapondersteuning, des te sneller de accu leeg is. Als je minder trapondersteuning vraagt, kun je langer met de accu vooruit. Gelukkig kun je tijdens de fietstocht op voldoende plekken in ons land stroom bijtanken. In Nederland is in de loop van de tijd een uitgebreid netwerk van openbare oplaadpunten oftewel oplaadpalen ontstaan. Bij deze plekken kan iedereen zijn fiets opladen. Op deze manier hoef je nooit zonder stroom te zitten en kun je altijd fietsend weer thuis komen.

Katwijk aan Zee
In Katwijk aan Zee bevinden zich ook verschillende openbare oplaadpunten voor elektrische fietsen. Je kunt wat eten en drinken tijdens het opladen en zo kan iedereen zijn fiets weer opladen om de fietsroute te vervolgen door het fraaie kustlandschap.

Gevaar
Het rijden op een e-bike is niet geheel zonder risico. Helaas wordt het steeds drukker op de Nederlandse fietspaden en moet je dus goed opletten op de medeweggebruikers; zeker als er snelheidsverschillen ontstaan. Jaarlijks gebeuren er dan ook veel ongelukken met fietsers die op elkaar botsen. Het is daarom verstandig om een altijd een fietshelm te dragen als je op een elektrische fiets stapt. Dit voorkomt zwaar hoofdletsel mocht te onverhoopt van je fiets vallen.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email