5x vakantieparken met dierenweide in Nederland!

De meeste kinderen zijn dol op dieren. Als ze een konijn, geit, schaap of paard zien
smelt hun hart. Ook tijdens de vakantie zijn kids graag omringd met dieren. Op een
flink aantal vakantieparken in Nederland is een dierenweide aanwezig. Het is erg leuk om naar deze dieren te kijken of om ze te aaien.

Wij hebben een selectie gemaakt van 5 vakantieparken met dierenweide in Nederland!

1. Vakantiepark met dierenweide in Gelderland

Vakantiepark Miggelenberg bevindt zich in het Gelderse Hoenderloo. Het
vakantiepark ligt midden in het bos en beschikt over een dierenweide. Op het
familiepark kun je verblijven in bungalows, kinderbungalows, hondenbungalows,
reüniebungalows en tree houses (boomhutten). Naast de dierenweide beschikt het
vakantiepark over tal van andere voorzieningen zoals een subtropisch zwembad.

Vakantiepark Miggelenberg - dierenweide

Het familiepark ligt centraal op de Veluwe. De Veluwe is met een oppervlakte van
100.000 hectare het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland én van
Europa. Het kindvriendelijke park is ruim opgezet en kan bogen op veel faciliteiten.
De kans is overigens groot dat je ook buiten de dierenweide dieren in het wild zult
spotten in Hoenderloo.

2. Familiepark met dierenweide op de Veluwe

In het noorden van de Veluwe bij het plaatsje Putten ligt Vakantiepark De Veluwe Hoevegaerde. Op dit vakantiepark bevindt zich een dierenweide. Overnachten kan in rietgedekte hoeves en knusse bungalows. Kinderen zullen zich niet snel vervelen op De Veluwe Hoevegaerde. Naast de dierenweide kunnen zij zich vermaken met minigolf, tafeltennis en voetbal.

Vakantie park De Veluwse Hoevegaerde, dierenweide

De wandel- en fietsmogelijkheden op de Veluwe zijn groot. Tijdens ieder seizoen toont de Veluwe zijn schoonheid. Niet alleen natuurliefhebbers komen aan hun trekken in het grootste natuurpark van Nederland, ook voor cultuurliefhebbers zijn er veel opties. Wat te denken van een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum bevat een uitgebreide collectie van de werken van Vincent van Gogh.

3. Vakantiepark met dierenweide in bosrijk gebied

EuroParcs De Wije Werelt ligt op de Veluwe bij het plaatsje Otterlo: een bosrijk gebied. Mensen die van dieren houden kunnen op dit park genieten van de dierenweide. Op De Wije Werelt kun je kamperen en accommodaties huren. Eén van de leukste vakantie-onderkomens op het park die je kunt boeken is de zwerfhut: een houten huisje op palen.

Vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt - dierenweide

Otterlo wordt als het bruisende hart van de Veluwe beschouwd. Vanuit Otterlo heb je toegang tot Nationaal Park De Hoge Veluwe: één van de mooiste natuurparken van Nederland. In Otterlo bevinden zich verschillende restaurants waar uitstekende
wildgerechten op de kaart staan. Dus als je van wild zwijn of hert houdt, kun je daar smakelijk eten.

4. Familiepark met dierenweide in Drenthe

In het Drentse plaatsje Ees ligt Vakantiepark Het Land van Bartje. Dit familiepark ligt in midden in de bossen en beschikt over een dierenweide. Het Land van Bartje ligt midden op de Drentse Hondsrug en is een echt familiepark. De kans dat kinderen zich zullen vervelen op dit park is zeer klein: de mogelijkheden zijn zo groot. Naast de dierenweide bezit Het land van Bartje een hele rits aan faciliteiten voor de kids zoals een echte ponyranch.

Vakantiepark Het Land van Bartje, Ees Drente - bos

Drenthe is in velerlei opzichten een unieke provincie. Het lijkt of de tijd er stil staat. Een boerenlandschap dat afgewisseld wordt met prachtige natuurgebieden als bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Maak er lange wandelingen of stap op een fiets. Paardrijden is ook aanbevelenswaardig. Uiteraard mag een bezoekje aan een hunebed niet ontbreken: deze grafkamers genieten een iconische status in Drenthe.

5. Vakantiepark met dierenweide in Limburg

Vakantiepark De Lommerbergen bevindt zich in Reuver in Limburg. Het vakantiepark ligt in een bosrijke omgeving en beschikt over een dierenweide. De Lommerbergen is een groot familiepark dat aan de Maas ligt. Op het park kun je naar prachtige dieren kijken in de dierenweide. Maar als de kinderen meer actie willen is dat ook geen probleem. Zo bezit De Lommerbergen een echt avontureneiland waar ze fijn kunnen spelen.

Vakantiepark De Lommerbergen - dierenweide

In de omgeving van Reuver is veel te zien en te beleven. Zo kun je de kasteeltuinen van Arcen bezoeken: erg leuk voor jong en oud. Als je wil zien hoe bier wordt gebrouwen is Bierbrouwerij Arcen een interessante optie. Steden als Roermond en Venlo liggen niet ver van het park en zijn zeer de moeite waard om te gaan bekijken en ervaren.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email