5x mooiste vakantieparken langs de Nederlandse kust!

De Nederlandse kust is van een ongekende schoonheid. Ieder seizoen is het een feest om op de stranden te vertoeven of om door de duinen te struinen. Langs de hele kust bevinden zich mooie vakantieparken. Het is ideaal om op zo’n park vakantie te vieren: het strand ligt op steenworp afstand.

Hieronder vind je de 5 mooiste vakantieparken langs de Nederlandse kust!

1. Vakantiepark aan de kust van Katwijk aan Zee

Park Noordduinen ligt in Katwijk aan Zee in Zuid-Holland. Dit vakantiepark ligt midden in de duinen vlakbij de zee. Park Noordduinen is een echt familiepark én camping waar kids zich opperbest zullen vermaken. Maar ook vaders en moeders hebben er de tijd van hun leven. Op het park hangt een ontspannen sfeer.

Molecaten Park Noorduinen chalet

Het is erg leuk om de omgeving van het park te voet of met een fiets te verkennen. Vlak in de buurt van Park Noordduinen kun je Duinrell, Madurodam of Space Expo bezoeken. Het is ook aanbevelenswaardig om de twee badplaatsen waar Katwijk aan Zee aan grenst te ontdekken: Noordwijk aan Zee respectievelijk Wassenaar.

2. Familiepark in Julianadorp aan Zee

Langs de kust van de Kop van Noord-Holland vinden we één van de mooiste familieparken van Nederland: Landal Beach Resort Ooghduyne in Julianadorp aan Zee. Dit park beschikt over veel faciliteiten en ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand. De kids kunnen zich vermaken in het overdekte zwembad terwijl hun ouders een balletje slaan op de golfbaan.

Vakantiepark Landal Beach Resort Ooghduyne

Julianadorp aan Zee is een unieke badplaats. Zo is het strand één van de schoonste stranden van Nederland. Op dit strand is het bovendien mogelijk om te slapen in een strandhuisje. Vakantie vieren in een strandhuisje is fantastisch: als je ’s ochtends wakker wordt, kun je direct de Noordzee induiken en genieten van de natuur en rust.

3. Vakantiepark aan de kust van Nieuwvliet-Bad

EuroParcs Bad MeerSee ligt in Zeeuws-Vlaanderen in het badplaatsje Nieuwvliet- Bad. Op dit familiepark kun je verblijven in comfortabele accommodaties: cubes genaamd. Op EuroParcs Bad MeerSee kun je fietsen en e-choppers huren om de omgeving te verkennen. En wat voor een omgeving! Een omgeving met brede duinen, mooie vergezichten en eeuwenoude akkergronden.

Vakantiepark Bad Meersee

Zeeuws-Vlaanderen is één van de mooiste regio’s van Nederland om vakantie te vieren. Het voelt een beetje Belgisch en Bourgondisch aan. De keuken van Zeeuws-Vlaanderen bevat veel lokale producten. Op de menukaarten zul je gerechten met zeekraal, mosselen en oesters vinden. De mosselen van Zeeland worden beschouwd als de beste van de wereld.

4. Luxe vakantiepark in Noordwijk aan Zee

In Noordwijk aan Zee bevind zich Duinresort Dunimar. Dit vakantiepark ligt op vier kilometer afstand van het Noordzeestrand. Duinresort Dunimar is een kleinschalig vakantiepark aan de kust van Zuid-Holland. Het park ligt midden in de bollenstreek. Als de bloembollen in het voorjaar tot bloei komen, is dat een lust voor het oog en een genot voor het reukzintuig.

Duinresort Dunimar, Roompot

Ga in de zomer lekker zwemmen in de Noordzee of maakt lange strandwandelingen in het najaar. Een bezoekje aan het aanpalende Katwijk aan Zee is ook een optie.
Uiteraard mag een dagje Keukenhof in Lisse niet ontbreken. Noordwijk aan Zee is een mooie en chique badplaats waar je ook heerlijk kunt eten en drinken.

5. Vakantiepark aan de kust van Egmond aan Zee

Kustpark Egmond aan Zee ligt in Egmond aan Zee. Het vakantiepark ligt midden in de duinen vlak aan de zee. Kustpark Egmond aan Zee staat garant voor een fantastische vakantie voor het hele gezin aan de kust van Noord-Holland. Op het park zijn ook kampeermogelijkheden. Als je op het park verblijft, zul je merken hoe zuiver en gezond zeelucht is.

Kustpark Egmond aan Zee, Roompot.nl

Het Nederlandse duinlandschap is supermooi. Het is ieder moment van het jaar erg leuk om doorheen te wandelen. Amsterdam en Alkmaar liggen niet ver weg van Egmond aan Zee: leuk om een dagje te gaan bezoeken. Een bezoek aan de Sint-Adelbertabdij in Egmond Binnen mag ook niet ontbreken: een unieke kans om een ambachtelijke kaarsenmakerij te bekijken.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email