5x vakantieparken in de duinen!

Vakantieparken in de duinen zijn heel erg populair in Nederland. De voordelen zijn dan ook groot. Zo hoef je niet ver te reizen om bij het strand en de zee te komen. Daarnaast is het duinlandschap heel mooi. Het is een omgeving waar veel bijzondere planten groeien en zeldzame dieren leven.

Wij hebben 5 vakantieparken geselecteerd die in de duinen liggen!

 1. Vakantiepark in de duinen in Noord-Holland

Midden in de duinen van Noord-Holland ligt Landal Beach Resort Ooghduyne. Dit familiepark is één van de paradepaardjes van Landal. Niet in de laatste plaats door het subtropische zwembad en de golfbaan. Is het Noordzeestrand ver weg? Nee hoor! Binnen een paar minuten sta je oog in oog met de golven en kan het genieten gaan beginnen.

Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne bevindt zich in de badplaats Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee ligt aan zee, maar ook midden in de zogenaamde Noordelijke Bollenstreek. In het voorjaar komen hier miljoenen bloembollen tot bloei en kleurt het landschap op een fantastische manier. Naast de kleuren zullen ook de geuren van de bloemen menigeen bekoren.

 2. Vakantiepark in de duinen van Zandvoort

Zandvoort is één van de populairste badplaatsen van Nederland. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van het autoracecircuit. Dit circuit is ieder jaar het decor van de Formula 1 Dutch Grand Prix. Maar Zandvoort is vooral bekend om zijn duinen en het strand. In de duinen van Zandvoort kun je heerlijk genieten op Vakantiepark Roompot Zandvoort.

Roompot Zandvoort lodge

De afstand van Vakantiepark Roompot Zandvoort tot het strand is minimaal: slechts een paar honderd meter! Het is altijd leuk om op het strand te bivakkeren. In de zomer kun lekker zonnen en zwemmen in de zee. In de herfst wachten de najaarsstormen en kun je fijn uitwaaien. Eten en drinken kan in de talloze Zandvoortse strandpaviljoens.

 3. Vakantiepark in de Noordwijkse duinen

Noordwijk is een chique badplaats. Het is ook een mooie badplaats. Je kunt er heerlijk flaneren op de boulevard of prachtige wandelingen maken in de natuur. Een natuur die is opgebouwd uit duinen, strand en Noordzee. Midden in de duinen ligt EuroParcs Noordwijkse Duinen. Dit familiepark beschikt over veel faciliteiten en staat garant voor een onbezorgde vakantietijd.

EuroParcs Noordwijkse Duinen

De duinen spelen een belangrijke rol bij de kustverdediging van ons land. Regelmatig wordt Nederland geteisterd door krachtige stormen en krijgen de duinen het zwaar te verduren. Soms worden zelfs hele stukken duin weggeslagen door het verwoestende water. Daarnaast is het duinlandschap een belangrijk leefgebied voor tal van plant- en diersoorten.

4. Vakantiepark in de duinen van Goeree-Overflakkee

De duinen van Goeree-Overflakkee zijn van een grote schoonheid. Veel mensen bezoeken dit voormalige Zuid-Hollandse eiland om er te wandelen en fietsen in het duinlandschap. Midden in de duinen kun je overnachten in Center Parcs Port Zélande. Center Parcs Port Zélande is een echt familiepark met enorm veel faciliteiten voor jong en oud.

Center Parcs Port Zélande

Zoals alle vakantieparken van Center Parcs, beschikt ook Center Parcs Port Zélande over een fantastisch subtropisch zwemparadijs. Een zwemparadijs met waterglijbanen, bubbelbaden, wildwaterbaan, golfslagbad en een lazy rivier. Mensen die van water en zwemmen houden, kunnen het niet beter treffen. Bovendien kun je bij Center Parcs Port Zélande leren duiken!

 5. Vakantiepark in de Katwijkse duinen

Molecaten Park Noordduinen is een vakantiepark in de duinen van Katwijk aan Zee. Op Park Noordduinen kun je een vakantieverblijf huren of kamperen. Het strand ligt op steenworp afstand. Voor kinderen is het strand één grote zandbad waar zij zich eindeloos kunnen vermaken. Dammen opwerpen en kuilen graven zijn favoriet. Totdat uiteindelijk het wassende water van de Noordzee alles wegspoelt.

Molecaten Park Noordduinen

Katwijk aan Zee is een bijzondere badplaatsje. Katwijk is namelijk een echt vissersplaatsje. Een vissersplaatsje zonder haven! Hoe zit dat? De Katwijkse vissersvloot is afgemeerd in haven van IJmuiden. Naast de visserij zijn veel Katwijkers actief in het toerisme. Ze verhuren accommodaties, werken in de horeca of bieden activiteiten aan.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email