5x natuurhuisjes aan de kust van Nederland!

De kust is de favoriete vakantiebestemming voor Nederlanders die in eigen land blijven. De mogelijkheden in het kustgebied zijn groot en gevarieerd. Zo kun je er lekker luieren op het strand of lange wandel- en fietstochten maken. Langs de hele Nederlandse kust kun je overnachten in verschillende soorten accommodaties
waaronder natuurhuisjes.

Wij hebben een selectie gemaakt van 5 natuurhuisjes die zich aan de Nederlandse
kust bevinden!

1. Natuurhuisje aan de kust van Domburg

Dit vakantie-appartement bevindt zich in het Zeeuwse Domburg. De vakantie-accommodatie ligt aan de kust, telt één slaapkamer en geschikt voor maximaal twee personen. Het vakantiehuisje is uiterst sfeervol ingericht en van alle denkbare gemakken voorzien. Tijdens ieder jaargetijde is het fijn om hier te vertoeven: in de winter met gezellig kaarslicht en gedurende zomer op het privé-terras.

natuurhuisje aan de kust Domburg

Natuurhuisje 59561

De mogelijkheden in Zeeland zijn groot: ga schilderachtige dorpjes bezoeken als Veere en Domburg of maak lange wandelingen op betoverende stranden en idyllische duinen. Een bezoek aan Neeltje Jans mag eigenlijk ook niet ontbreken tijdens de vakantie in Zeeland. Neeltje Jans was het werkeiland van de wereldberoemde Oosterscheldekering en is nu een informatiecentrum.

2. Vakantiehuisje aan de Wassenaarse kust

In het Zuid-Hollandse Wassenaar bevindt zich dit vakantiehuis. De villa ligt aan de kust, telt twee slaapkamers en geschikt voor maximaal vier personen. Het splinternieuwe vakantie-onderkomen is van een ongekende schoonheid. Mensen die van rust en ruimte houden, zullen zich er prima vermaken: je zit midden in de natuur met fraaie vergezichten.

natuurhuisje aan de kust Wassenaar

Natuurhuisje 55620

Op steenworp afstand van het huisje bevindt zich natuurgebied Lentevreugd waar je konikpaarden en Schotse Hooglanders kunt spotten. Recreatiebos de Pan van Persijn is ook niet ver weg; een fantastisch gebied om mooie wandelingen te maken of vogels waar te nemen. Als je wat meer van de omgeving wil zien, is het huren een fiets een uitstekende optie.

3. Natuurhuisje aan de kust van Groote Keeten

Deze bungalow bevindt zich in Groote Keeten in Noord-Holland. De vakantie-accommodatie ligt aan de kust, telt één slaapkamer en geschikt voor maximaal twee personen. Het vakantiehuisje bevindt zich in de Noorder Duinen. Naast het feit dat de Noorder Duinen bijzonder fraai zijn, zijn ze uniek. Het is de enige plek aan de Nederlandse kust waar tapuiten broeden. Tapuiten zijn kleine zangvogeltjes.

natuurhuisje aan de kust Groote Keeten

Natuurhuisje 64135

Het is zeer de moeite waard om in het voorjaar Groote Keeten te bezoeken. Het kustplaatsje behoort namelijk tot de noordelijke bloembollenstreek. In de lente is het er bal: miljoenen bloembollen komen dan tot bloei. De tulpen, hyacinten en blauwe druifjes laten hun fraaie kleuren zien. Het is waanzinnig om door de bloembolvelden te wandelen en fietsen.

4. Strandhuisjes in Zeeuws-Vlaanderen

Dé ultieme natuurhuisjes zijn strandhuisjes. Op verschillende plekken langs de Noordzee kun je slapen op het strand. Zo kun je op Molecaten Park Hoogduin ook strandhuisjes huren. Dit familiepark bevindt zich in het badplaatsje Cadzand-Bad in Zeeuws-Vlaanderen. Het behoeft geen betoog dat het fantastisch is om te slapen op het strand.

Strandhuisjes Cadzand

Cadzand-Bad is de meest zuidelijke kustplaats van Nederland. Niet alleen voor strandliefhebbers is Cadzand-Bad een fantastische plek om te vertoeven, dat geldt ook mensen die op fossielen jagen. Op het strand van Cadzand-Bad kun je namelijk schelpen en haaientanden vinden die miljoenen jaren oud zijn. Ook voor kinderen is het leuk om naar fossielen te zoeken.

5. Eilandhuisjes op de Marker Wadden

Sinds 2021 heeft Nederland er vijf eilandjes bij: Marker Wadden. De Marker Wadden liggen in het Markermeer en vormen een waar eldorado voor vogels. Vogels rusten, foerageren en broeden op deze nieuwe eilandjes. Op de Marker Wadden bevindt zich ook een mini-vakantiepark: Vakantiepark Marker Wadden. Op dit park kun je vakantie vieren in eilandhuisjes.

natuurhuisje aan de kust Marker Wadden

De eilandhuisjes van de Marker Wadden zijn ideaal voor mensen die van natuur en rust houden. Zo zijn er verschillende wandelroutes uitgezet en kun je vogels spotten in speciale vogeluitkijkhutten. Ook voor mensen met jonge kinderen zijn de Marker Wadden een leuke bestemming; zij kunnen fijn op het strand spelen.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email