5x activiteiten voor kinderen in Katwijk aan Zee!

Katwijk aan Zee is een leuke vakantiebestemming voor kinderen. Zo worden kinderen heel blij van het strand en de zee. Op het strand zijn veel leuke activiteiten voor kinderen te ontplooien. Ook in de omgeving van Katwijk aan Zee zijn verschillende aantrekkelijke activiteiten voor kinderen waar zij zich opperbest mee vermaken.

Wij hebben een selectie gemaakt van 5 activiteiten voor kinderen in Katwijk aan Zee!

1. Strandvertier

Op het strand van Katwijk aan Zee kunnen kinderen zich urenlang vermaken. Geef ze een schepje en een emmertje en binnen een mum van tijd ontstaan er kuilen en zandkastelen waarmee ze pronken bij vriendjes en vriendinnetjes. Helaas hebben de zandbouwsels maar een korte levensduur. Als het hoogwater wordt, wordt alles meedogenloos weggespoeld door de Noordzee.

Bodyboard een activiteit voor kinderen

Het is wel belangrijk om kinderen te wijzen op het risico van het hoge water en hen te leren hoe ze veilig kunnen spelen op het strand. Ook is het verstandig om ervoor te zorgen dat ze voldoende zonnebrandcrème en water bij zich hebben om zichzelf te beschermen tegen de zon en uitdroging.

2. Strandjutten

Veel kinderen vinden het leuk om te gaan jutten op het strand van Katwijk aan Zee. Strandjutten is een onderhoudende en spannende bezigheid. Zeker na zwaar weer spoelen er spulletjes aan op het strand van Katwijk aan Zee. Doorgaans is dat rommel, maar soms zitten er dingen tussen die de moeite waard zijn.

Schelpen in hand, excursies

Het is sowieso erg leuk om op het strand naar schelpen te zoeken. Op het Noordzeestrand spoelen verschillende soorten schelpen aan. Er zijn veel manieren om schelpen te verwerken in sieraden, zoals het rijgen van schelpen aan een ketting of het gebruik van schelpen als hangers voor armbanden en oorbellen. Kortom: strandjutten is een leuke activiteit voor kinderen.

3. Space Expo

Space Expo is een educatief en interactief museum gelegen in Noordwijk, op ongeveer vijftien minuten rijden van Katwijk aan Zee. Het museum richt zich op ruimtevaart en wetenschap en biedt veel informatie en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Het museum ligt vlak bij de Europese Space Research and Technology Centre (ESTEC) van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA.

Space Expo austronaut

Er zijn verschillende tentoonstellingen die onderwerpen behandelen zoals de geschiedenis van ruimtevaart, het leven van astronauten in de ruimte en de technologie achter raketten en satellieten. Kinderen kunnen ook een simulatievlucht maken, zelf een raket lanceren en zelf een echte maansteen aanraken. Space Expo biedt dus een combinatie van educatie en vermaak en is een geweldige plek om te bezoeken.

4. Duinrell

Duinrell is een attractiepark op ongeveer twintig minuten rijden van Katwijk aan Zee. Het park heeft veel attracties voor kinderen van alle leeftijden, waaronder achtbanen, waterglijbanen en andere attracties. Falcon is de meest populaire achtbaan in Duinrell. Het is een spectaculaire achtbaan met loopings, kurkentrekkers en bochten. De achtbaan is een must-ride voor alle achtbaanliefhebbers.

Vakantiepark Duinrell

Naast de attracties biedt Duinrell ook een uitgebreid zwembadcomplex genaamd ‘Tikibad’, dat zowel binnen als buiten gelegen is. Het complex heeft meer dan zestien glijbanen, waaronder de steile ‘X-Stream’ en de supersnelle ‘Cannonball’. Er zijn ook zwembaden, bubbelbaden en een lazy rivier waarin bezoekers kunnen ontspannen en genieten van het water.

5. Vliegeren

Vliegeren op het strand van Katwijk aan Zee is een leuke activiteit voor kinderen. Het brede zandstrand biedt voldoende ruimte om te vliegeren, en de windomstandigheden zijn over het algemeen gunstig voor deze activiteit. Als je wilt gaan vliegeren op het strand van Katwijk aan Zee, is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden en veiligheidsvoorschriften.

Vliegeren op strand

Controleer bijvoorbeeld altijd windrichting en windsterkte voordat je begint met vliegeren en houdt rekening met andere strandgangers en eventuele obstakels. Het is ook belangrijk om een geschikte vlieger te kiezen en deze op de juiste manier op te laten en weer neer te laten. Er zijn verschillende winkels in Katwijk aan Zee waar je vliegers kunt kopen.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email