5x campings met kinderboerderij in Nederland!

Campings in Nederland die over een kinderboerderij beschikken zijn razend populair. Uiteraard is dat niet zo verwonderlijk. De meeste kinderen zijn dol op dieren en vinden het prachtig om tijdens hun vakantie naar paarden, koeien, geiten, schapen en konijnen te kijken. Vaak is er ook een gelegenheid om de dieren te aaien.

Hieronder vind je een lijstje van 5 campings met kinderboerderij in Nederland!

1. Camping met kinderboerderij in Overijssel

Camping De Kleine Wolf bevindt zich in het plaatsje Stegeren in Overijssel. De camping ligt aan de rand van een bos en beschikt over een kinderboerderij. Camping De Kleine Wolf is een echte gezinscamping waar jong en oud zich prima zullen vermaken. Alle denkbare faciliteiten zijn aanwezig. Zo kan er gezwommen worden in een zwembad.

Camping De Kleine Wolf, Ardoer.nl

In de omgeving van Camping De Kleine Wolf is van alles te doen. Wat te denken van de Tuinen van Mien Ruys, Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn. Daarnaast is Overijssel een geweldige provincie om heerlijk te wandelen en te fietsen. De omgeving leent zich ook prima voor het maken van paardrijtochten.

2. Kinderboerderij op camping in Zeeland

In de Zeeuwse kustplaats Renesse ligt Park Wijde Blick. Op deze camping kun je genieten van een natuurweide. Deze dierweide is het domein van schapen. Het is erg vermakelijk om deze kleine grazers een tijdje te bekijken. Het is ook toegestaan om ze te voeren: ze zijn dol op brood.

Kinderboerderij Wijke Blick

Veel mensen associëren Renesse met dronken tieners die metershoge bierkratjes stapelen en de hele dag aan het feesten zijn. Tegenwoordig is dat veel minder: Renesse is een badplaats voor jong en oud. Mensen met jonge kinderen bevolken het strand. Kinderen kunnen zich de hele dag opperbest vermaken op het strand: ze graven er kuilen en werpen er dammen op.

3. Camping met kinderboerderij in Gelderland

Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe bevindt zich EuroParcs De Wije Werelt. De Wije Werelt is enerzijds een camping en anderzijds een plek waar je een accommodatie kunt huren. Op De Wije Werelt is ook een kinderboerderij aanwezig. Op deze kinderboerderij leven konijnen, kippen, geiten en verschillende andere dieren.

Vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt - dierenweide

Als je op de Veluwe gaat wandelen of fietsen is de kans groot dat je er moeflons gaat spotten. Deze grazers zijn de kleinste wilde schapen van Europa. Moeflons hebben geen wol, maar haren. Het zijn zogenaamde haarschapen. Moeflons vervullen een belangrijke rol op de Veluwe: zij zorgen ervoor dat de heide kort blijft en niet verbost.

4. Kinderboerderij op camping in Limburg

Camping ’t Geuldal ligt in het dorpje Meerssen in Limburg. De camping ligt in het glooiende Limburgse landschap en beschikt over een kinderboerderij. Op de kindvriendelijke camping zul je jezelf geen minuut vervelen. De kids kunnen de dieren van de kinderboerderij aaien en eten geven. Ondertussen kunnen de ouderen gezellig een wijntje drinken in de sfeervolle Brasserie.

Camping Geuldal kinderboerderij

Camping Geuldal bevindt zich in een prachtige omgeving. Het Geuldal is één van de mooiste gebieden van Nederland en België. Het dal heeft een lengte van meer dan veertig kilometer en vormt het stroomgebied van de Geul en diens zijriviertjes. In het Geuldal zijn talloze wandel- en fietsroutes uitgestippeld die het proberen meer dan waard zijn.

5. Camping met kinderboerderij in Gelderland

Camping Ackersate ligt in het plaatsje Voorthuizen in Gelderland. De camping ligt aan de Veluwe en beschikt over een kinderboerderij. Camping Ackersate is voor mensen met jonge kinderen een paradijs. Er zullen weinig campings in Nederland zijn die over zoveel voorzieningen voor kinderen beschikken als Camping Ackersate: zij zullen zich niet vervelen.

Camping Ackerstate, Ardoer.nl kinderboerderij kinderweide

De mogelijkheden op de Veluwe zijn onbegrensd. Je kunt er fantastische wandelingen en fietstochten maken. De kans dat je dan reeën of andere wilde dieren zult spotten is groot. Cultuurliefhebbers brengen een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum op Nationaal Park De Hoge Veluwe om onder andere het werk van Vincent van Gogh te gaan bekijken.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email