5x campings in de duinen van Nederland!

Het is leuk om te kamperen op een camping in de duinen van Nederland. Duinen herbergen een enorme biodiversiteit en zijn bovendien belangrijk voor de waterveiligheid van ons land. Daarnaast spelen duinen een belangrijke rol voor het toerisme en recreatie. In de duinen kun je heerlijk wandelen, fietsen en vogelspotten.

Hieronder vind je een lijstje van 5 campings in de duinen van Nederland!

1. Camping in de duinen van Katwijk aan Zee

In de duinen van Katwijk aan Zee kun je kamperen op Park Noordduinen. Neem je
tentje, caravan of camper mee en ga genieten van het kustgevoel. Als je iets meer comfort wil, kun je op Park Noordduinen ook een chalet huren. De camping beschikt over prima faciliteiten die een onbezorgde campingvakantie mogelijk maken.

Molecaten Park Noordduinen

Katwijk aan Zee is een echt vissersdorp en beschikt over een vissersvloot. Omdat Katwijk aan Zee geen haven heeft, liggen de vissersboten afgemeerd in de haven van IJmuiden. Vroeger vertrokken de vissersboten van het strand en werden ze na de vaart weer het strand opgetrokken. Deze vissersboten hadden een platte bodem.

2. Kamperen in de duinen van Domburg

In de duinen van de Zeeuwse badplaats Domburg kun je kamperen op Camping Hof Domburg. Deze camping bezit staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Daarnaast kun je op Camping Hof Domburg luxe safaritenten huren. Domburg kent een boeiende geschiedenis en is één van de mooiste dorpjes van Zeeland én van
Nederland.

Vakantiepark Hof Domburg, Zeeland

Het is zeer de moeite waard om naast Domburg, pittoreske plaatsjes als Middelburg, Vlissingen en Veere te bezoeken. Met name Veere is van een grote schoonheid. Het lijkt net alsof in deze 13de eeuwse stad de tijd heeft stilgestaan. Naast bovengenoemde ‘stedentripjes’ is het leuk om in het duinlandschap te gaan wandelen of fietsen.

3. Camping in de duinen van Renesse

Park Wijde Blick is een camping én vakantiepark in Renesse. Renesse ligt in Zeeland op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland. Op Park Wijde Blick kun je kamperen in tenten, caravans of campers. Bovendien kun je er overnachten in comfortabele chalets. Op het vakantieoord zul je jezelf niet snel vervelen: er is genoeg te doen en te beleven.

Molecaten-Park-Wijde-Blick-29-luchtfoto

Als je van lekker eten en uitgaan houdt, is Renesse een fantastische vakantiebestemming: met name de jeugd vermaakt zich opperbest in dit kustdorpje. Met een beetje geluk spot je ook zeehonden op de zandplaat die voor het strand van Renesse ligt. Op deze zandplaat leven meer dan honderd van deze majestueuze zeezoogdieren.

4. Kamperen in de duinen van Zeeuws-Vlaanderen

In het uiterste zuiden van Zeeuws-Vlaanderen bevindt zich Park Hoogduin. Deze familiecamping ligt midden in de duinen: op steenworp afstand van het prachtige Noordzeestrand. Op Park Hoogduin is ruimte om te kamperen in tentjes, caravans en campers. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om op de camping comfortabele chalets te huren.

Molecaten-Park-Hoogduin-32-duincamping

Als klap op de vuurpijl verhuurt Park Hoogduin strandhuisjes. Strandhuisjes zijn de meest begeerde vakantie-accommodaties van Nederland. Het slapen in een strandhuisje is dan ook heel bijzonder. Als je ’s ochtends wakker wordt, kun je direct in de Noordzee springen. Strandhuisjes zijn voor mensen met kinderen ideaal: de kids kunnen de hele dag op het strand spelen.

5. Camping in de duinen van Rockanje

In de duinen van de Zuid-Hollandse kustplaats Rockanje ligt Park Waterbos. Park Waterbos is een camping én vakantiepark. Park Waterbos beschikt over veel faciliteiten waardoor kinderen en ouderen zich niet snel zullen vervelen. Zo kun je er zwemmen in buitenzwembad, ravotten in de speeltuin en vissen in de grote vijver.

Molecaten-Park-Waterbos-10-kamperen

Maar het allerleukste zijn natuurlijk de duinen, het strand en de Noordzee. De duinen zijn het domein van de vogelspotters: neem je verrekijker, vogelgids en fotocamera maar mee. Voor lange wandelingen en zomervertier moet je op het strand zijn. Liefhebbers van water duiken in de Noordzee en zoeken daar verkoeling op bloedhete dagen.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email