5x mooiste vakantiehuisjes in Petten!

Petten is een prachtig kustplaatsje waar je kunt overnachten in de mooiste vakantiehuisjes. De meeste vakantiehuisjes van Petten staan midden in de duinen. Ontdek het gezellige centrum van Petten of maak een lange strandwandeling. Petten is ook een fantastisch startpunt voor fietstochten.

Wij hebben een selectie gemaakt van de 5 mooiste vakantiehuisjes in Petten.

1. Mooi vakantiehuisje in Petten

Zoek je een mooi vakantiehuisje in Petten? Reserveer dan deze 6-persoons accommodatie in het Nederlandse kustplaatsje. Het vakantie-onderkomen ligt op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Een strand waar je lekker kunt uitwaaien en je huid kunt bruinen op zomerse dagen.

Natuurhuisje 62486 Petten

Petten ligt in Noord-Holland en maakt deel uit van de gemeente Schagen. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en is meerdere keren door de zee verzwolgen en herbouwd. Het huidige Petten dateert van na de Tweede Wereldoorlog, toen het opnieuw werd opgebouwd na de verwoesting door de Duitsers in 1943.

2. Natuurhuisje nabij Petten

Wees welkom in dit natuurhuisje nabij Petten. Het grote vakantiehuis kan zes gasten ontvangen. Deze gasten hebben de beschikking over drie slaapkamers. De accommodatie bevindt zich midden in het polderlandschap dat dit deel van Nederland zo typeert. Bovendien is het Noordzeestrand op loopafstand.

Natuurhuisje 50922 Burgervlotbrug Petten

Petten is bekend om zijn innovatieve kustverdediging. In 2015 werd de Hondsbossche en Pettemer Zeewering versterkt met de aanleg van een grote zandmotor. Dit project, dat 35 miljoen kubieke meter zand toevoegde aan de kust, heeft de kustlijn van Petten zowel versterkt als verbreed, en biedt een natuurlijke buffer tegen de zee.

3. Vakantiehuisje op camping nabij Petten

Nabij Petten ligt Camping Sint Maartenszee. Op deze camping kun je kamperen en vakantiehuisjes huren. Camping Sint Maartenszee beschikt over tal van aantrekkelijke faciliteiten. Wat te denken van een restaurant, wasserette en speeltuin. De accommodaties op Camping Sint Maartenszee liggen op ruime afstand van elkaar.

Camping Sint Maartenszee , Ardoer.nl

Petten en de omgeving zijn populair onder toeristen, vooral vanwege de stranden en de mooie natuurgebieden zoals de Hondsbossche Duinen en de Schoorlse Duinen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar die de bezoekers langs de kust en door het omringende landschap leiden.

4. Knus vakantiehuisje in Petten

Aan de voet van de duinen van Petten kun je dit knusse vakantiehuisje boeken. De gezellige accommodatie is geschikt voor twee personen. Het huisje grenst aan een belangrijk vogelgebied waar je veel verschillende vogels kunt spotten. Met een beetje geluk kom je oog in oog met lepelaars.

Natuurhuisje 62536 Petten

Ten zuiden van Petten ligt het Zwanenwater, een natuurreservaat dat bestaat uit duinmeren, vochtige duinvalleien en bossen. Dit gebied is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan honderd verschillende vogelsoorten die hier hun thuis hebben gevonden. Het Zwanenwater heeft meerdere wandelroutes die je door het diverse en adembenemende landschap leiden.

5. Appartement vlakbij Petten

Vlakbij Petten bevindt zich Residence Westduin. Residence Westduin is een nieuw appartementencomplex waar je een mooi vakantie-appartement kunt huren. Het Noordzeestrand ligt op loopafstand. Residence Westduin verhuurt ook fietsen: huur er een en trek eropuit. Langs de hele kust van Noord-Holland kun je fietsen.

Vakantiepark Landal Residence Westduin

De Pettemerduinen zijn niet alleen een prachtig natuurgebied maar spelen ook een belangrijke rol in de waterwinning. Drinkwaterbedrijf PWN wint hier drinkwater, dat na zuivering naar de huishoudens in Noord-Holland wordt gedistribueerd. De duinen helpen bij de natuurlijke zuivering van het water.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email