5x mooiste vakantiehuisjes in Huisduinen!

Huisduinen is een schilderachtig kustplaatsje met een bewogen geschiedenis. In en rondom Huisduinen kun je overnachten in de mooiste vakantiehuisjes. Huisduinen ligt op steenworp afstand van de marinestad Den Helder en de badplaats Julianadorp aan Zee. Ga vakantie vieren in Huisduinen en geniet.

Wij hebben een selectie gemaakt van de 5 mooiste vakantiehuisjes van Huisduinen.

1. Mooi vakantiehuisje nabij Huisduinen

Wil je overnachten in een van de mooiste vakantiehuisjes nabij Huisduinen? Boek dan deze bijzondere accommodatie. De vakantiewoning biedt ruimte aan twee gasten en is van alle gemakken voorzien. Neem plaats in de royale tuin of maak een wandeling door de duinen naar de zee.

Natuurhuisje 55125 Den Helder Huisduinen

Huisduinen ligt in de Kop van Noord-Holland, vlakbij de stad Den Helder: het behoort ook tot de gemeente Den Helder. Het kustplaatsje heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Oorspronkelijk was Huisduinen een vissersdorp, dat strategisch gelegen was aan de kust van de Noordzee.

2. Natuurhuisje vlakbij Huisduinen

Natuurliefhebbers en rustzoekers opgelet. Reserveer dit natuurhuisje vlakbij Huisduinen. Het knusse vakantiehuisje heeft een grootte van 40 m2 en is geschikt voor 2 mensen. De mooie accommodatie vormt een uitstekende uitvalsbasis voor de verkenning van Huisduinen en zijn omgeving.

Natuurhuisje 76130 Den Helder Huisduinen

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Huisduinen is Fort Kijkduin. Dit fort werd in de 19de eeuw gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte, die de strategische positie van Huisduinen herkende en besloot het gebied te versterken tegen mogelijke invallen.

3. Houten vakantiehuisje nabij Huisduinen

Nabij Huisduinen kun je vakantie vieren in dit 3-persoons vakantiehuisje. Alle hotspots van Huisduinen liggen binnen loopafstand. Binnen een paar minuten sta je oog in oog met vuurtoren Lange Jaap en Fort Kijkduin. Uiteraard is het Noordzeestrand ook niet ver weg.

Heerlijke huisje NH472 Den Helder Duinhuizen

Huisduinen is de thuisbasis van de bovengenoemde iconische vuurtoren de Lange Jaap, een van de hoogste vuurtorens in Nederland en zelfs een van de hoogste gietijzeren vuurtorens ter wereld. Gebouwd in 1877, reikt de vuurtoren tot een hoogte van 63,45 meter.

4. Luxe villa vlakbij Huisduinen

Ben je op zoek naar een luxe villa vlakbij Huisduinen? Dan is Villapark Duynzicht ‘the place to be’. Op dit kleinschalige vakantiepark kun je vakantie vieren in oogverblindende vakantievilla’s met tal van aantrekkelijke faciliteiten zoals sauna’s. Het Noordzeestrand ligt op loopafstand van het park.

Roompot Villapark Duynzicht Julianadorp - klein

Huisduinen is omgeven door prachtige natuurgebieden die uitnodigen tot verschillende vormen van recreatie. De duinen en het strand zijn ideale plekken voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het nabijgelegen natuurgebied De Helderse Vallei biedt tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandel- en fietsroutes en educatieve programma’s over de lokale flora en fauna.

5. Rietgedekt vakantiehuisje nabij Huisduinen

Nabij Huisduinen kun je een rietgedekt vakantiehuisje huren op Villaparc Duynopgangh. Villaparc Duynopgangh is een kleinschalig vakantiepark dat uitermate geschikt is voor mensen die rust, ruimte en privacy omarmen. Trek je wandelschoenen aan of stap op een fiets om de omgeving te verkennen.

Villaparc Duynopgangh vakantiehuisje Julianadorp

De nabijheid van Den Helder, de belangrijkste marinebasis van Nederland, heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van Huisduinen. De Koninklijke Marine heeft al eeuwenlang een sterke aanwezigheid in de regio, wat duidelijk zichtbaar is in de militaire infrastructuur, zoals Fort Kijkduin en andere fortificaties.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email