5x wandelroutes in Katwijk aan Zee!

In en rondom Katwijk aan Zee kun je mooie wandelingen maken. Op de eerste plaats lonken strandwandelingen: je kunt naar het noorden of zuiden wandelen. Daarnaast kent Katwijk aan Zee prachtige duinen. Van wandelen door de duinen wordt iedereen blij. In Katwijk aan Zee kun je ook door een bos wandelen: het Panbos. Bovendien ligt het vissersplaatsje in de Bollenstreek.

Wij hebben een selectie gemaakt van 5 wandelroutes in (en rondom) Katwijk aan
Zee!

1. Strandwandeling naar noorden

Als je op het strand van Katwijk aan Zee naar het noorden wandelt, is Noordwijk aan Zee de eerste kustplaats die je tegenkomt. Daarna volgt Zandvoort. Noordwijk aan Zee heeft een gezellige boulevard met verschillende restaurants, cafés en winkels. Het is een leuke plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op zee.

sun, sea, beach, strand, zee, wandelen, wandelroute

Zandvoort heeft een prachtig lang zandstrand dat zich uitstrekt over zo’n negen kilometer. Het strand is perfect om te ontspannen, zonnebaden, wandelen en diverse watersportactiviteiten te beoefenen, zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen. Eén van de bekendste attracties van Zandvoort is het Circuit Zandvoort, een racecircuit dat vooral bekend is vanwege de Formule 1 Grand Prix.

2. Strandwandeling naar zuiden

Als je op het strand van Katwijk aan Zee naar het zuiden gaat wandelen, is Wassenaar de eerste kustplaats die je tegenkomt. Daarna volgt Scheveningen. Het strand van Wassenaar, genaamd Wassenaarse Slag, is een populaire bestemming voor zowel inwoners als toeristen. Het gebied heeft ook verschillende parken en natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen en genieten van de buitenlucht.

strand, doen, wandelen, strandwandeling, katwijk aan zee, wandelroute

Scheveningen is de bekendste Nederlandse badplaats. De pier van Scheveningen is een iconische bezienswaardigheid in Scheveningen. Het is een lange pier die zich uitstrekt over de zee en verschillende attracties en eetgelegenheden biedt. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de kustlijn, winkelen, eten en zelfs bungeejumpen vanaf de pier.

3. Kattukse Duinroute

De Kattukse Duinroute is een wandelroute gelegen in Katwijk aan Zee. Het is een populaire route vanwege de mooie duinen, het strand en de schilderachtige uitzichten. De wandelroute start vanaf de parkeerplaats bij de Duindamseslag in Katwijk aan Zee. Vanaf de parkeerplaats loop je richting het strand en ga je linksaf, waar je de duinopgang opgaat.

Najaarswandeling in de duinen, Najaarswandeling maken in Katwijk aan Zee - medium

De Kattukse Duinroute is een relatief korte wandeling van ongeveer vijf kilometer, maar het biedt een geweldige gelegenheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de duinen en het strand. Vergeet niet om geschikte wandelschoenen en voldoende water mee te nemen tijdens de wandeling. Een verrekijker en vogelgids komen ook goed van pas: het wemelt er van de vogels.

4. Wandelen in het Panbos

Het Panbos, oftewel Pan van Persijn, is een natuurgebied gelegen in Katwijk. Het is een bosrijk gebied dat wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het gebied strekt zich uit over ongeveer vijftig hectare. Als je van plan bent om het Panbos te bezoeken, is het handig om te weten dat er parkeergelegenheid beschikbaar is bij de ingang van het bos.

bos, children, kids, walking, wandelroute, panbos, wandelen, kinderen

Het Panbos is populair bij wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden die bezoekers door het bos leiden en hen de kans geven om van de natuurlijke omgeving te genieten. Het gebied heeft ook een speelweide en een speeltuin, waardoor het een leuke plek is voor kinderen en gezinnen.

5. Wandelen in Bollenstreek

De Bollenstreek is een regio in Zuid-Holland. Het gebied staat bekend om zijn prachtige bloemenvelden, met name tulpen, die in het voorjaar tot bloei komen. De regio omvat verschillende steden en dorpen, waaronder Katwijk aan Zee, Noordwijk, Lisse en Hillegom. In het voorjaar komen de bloembollen tot bloei en kun je er unieke wandelingen maken.

wandelroute, wandelen, bollenstreek, keukenhof

Lisse en Hillegom staan vooral bekend om de Keukenhof, één van ’s werelds grootste bloementuinen. Elk jaar trekt de Keukenhof miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Hier kunnen bezoekers genieten van kleurrijke bloemen, waaronder tulpen, narcissen en hyacinten. Tijdens een bezoek aan Keukenhof kun je genieten van verschillende attracties en activiteiten, zoals de bloemenshows, bloemmozaïeken en bloemensculpturen.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email