5x strandactiviteiten in Katwijk aan Zee!

Het strand van Katwijk aan Zee is dé trekpleister van het vissersdorpje. Het hele jaar door is het geweldig om op het Katwijkse strand te zijn. Enerzijds lekker in de zomer zonnen op het strand en zwemmen in de Noordzee. Anderzijds lonken de najaarswandelingen in de herfst. Op het strand van Katwijk aan Zee zijn bovendien tal van strandactiviteiten te ontplooien.

Wij hebben een selectie gemaakt van 5 strandactiviteiten in Katwijk aan Zee!

1. Schelpen zoeken

Schelpen zoeken op het strand van Katwijk aan Zee kan een ontspannende en leuke activiteit zijn. De beste tijd om schelpen te zoeken is bij laagwater. Loop langzaam langs de waterlijn en kijk goed naar de grond. Helaas kunnen schelpen vaak moeilijk te zien zijn, dus wees geduldig en kijk goed.

Schelpen in hand, excursies

Tegenwoordig kun je op de meeste vakantieparken ook kamperen. Dat geldt ook voor Molecaten Park Noordduinen. Molecaten Park Noordduinen bevindt zich in het noorden van Katwijk aan Zee en is uitstekend geschikt voor mensen met kinderen. Zo beschikt het park over een buiten- en binnenzwembad. Daarnaast is er een speeltuin waar de kids zich prima kunnen vermaken.

2. Kuilen graven

Het graven van kuilen op het strand van Katwijk aan Zee is een populaire activiteit voor bezoekers, vooral voor kinderen. Kinderen (en soms volwassenen) graven kuilen om in te spelen. Ze kunnen kanaaltjes graven, zandkastelen bouwen of gewoon genieten van het graven en vormgeven van het zand. Uiteindelijk spoelt de Noordzee alle kuilen weg, maar dat ontneemt niet de pret.

Kwal, rond, strand, katwijk aan zee, excursies

Het strand van Katwijk aan Zee gaat aan de noordkant over in het strand van Noordwijk aan Zee. Noordwijk aan Zee is een kustplaats met veel stijl en allure. Midden in de duinen van Noordwijk aan Zee kun je een vakantiehuisje huren op Europarcs Noordwijkse Duinen. De faciliteiten op het park zijn uitgebreid. Bijvoorbeeld een buitenzwembad, e-chopper huren, speeltuin en wasserette.

3. Strandjutten

Het jutten op het strand van Katwijk aan Zee is een activiteit waarbij mensen op zoek gaan naar aangespoelde voorwerpen en schatten die de zee op het strand heeft achtergelaten. Dit kan van alles zijn, van schelpen en stenen tot aangespoelde wrakstukken, drijfhout en zelfs waardevolle vondsten, zoals antieke flessen en munten.

Strandjutten in Katwijk aan Zee

Wil je in Katwijk aan Zee een vakantiehuisje huren dat dicht aan het Noordzeestrand ligt? Dan is deze 4-persoons accommodatie precies wat je zoekt! Het Katwijkse centrum ligt ook niet ver van het mooie vakantiehuisje vandaan. In het schilderachtige centrum van Katwijk is altijd veel te doenen te beleven.

4. Skimboarden

Skimboarden op het Katwijkse strand is een populaire strandactiviteit die vaak wordt beoefend door mensen die genieten van het strand en de Noordzee. De basisbeweging omvat het rennen over het strand en dan het board op het water laten glijden voordat je erop springt. Kortom, skimboarden vereist behendigheid, souplesse en techniek.

Strandhuisjes Julianadorp

Op enkele plekken op het strand van de Nederlandse kust is het mogelijk om te slapen op het strand. Zo ook in het Noord-Hollandse badplaatsje Julianadorp aan Zee. De strandhuisjes van Julianadorp aan Zee zijn onderdeel van Roompot Strandhuisjes Julianadorp. Het is uiteraard fantastisch om op het strand te slapen: dichter bij de natuur kun je niet komen!

5. Vliegeren

Vliegeren op het strand van Katwijk aan Zee is een geliefde strandactiviteit die vaak wordt genoten door mensen van alle leeftijden. Het houdt in dat je een vlieger laat opstijgen en besturen in de lucht met behulp van de wind. Zoek een ruim en open gebied op het strand met voldoende ruimte om je vlieger veilig te kunnen manoeuvreren.

Vliegeren op strand, activiteiten voor kinderen in Katwijk aan Zee

Als je op zoek bent naar een kleinschalig vakantiepark midden in de bollenstreek, dan is Roompot Duinresort Dunimar precies wat je zoekt. Op dit stijlvolle vakantiepark kom je helemaal tot rust. Tijdens de lente komen de bollenvelden tot bloei en kan het grote genieten gaan beginnen. Het is dan fantastisch om langs de bollenvelden te wandelen en fietsen.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email