5x fietsroutes in Katwijk aan Zee en omgeving!

In en rondom Katwijk aan Zee kun je fantastisch fietsen. Door een fietsroute te volgen kom je op de mooiste plekken in het vissersdorpje en in de omgeving. Nederland beschikt over een uitstekende fietsinfrastructuur, dat geldt ook voor kustregio. Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een elektrische fiets. Hierdoor blijft fietsen voor iedereen bereikbaar: jong en oud.

Wij hebben een selectie gemaakt van 5 fietsroutes in Katwijk aan Zee en omgeving!

1. Kustroute

De kustroute volgt de kustlijn en neemt je mee door de duinen van Katwijk aan Zee. Onderweg kun je stoppen bij de vele strandpaviljoens voor een kop koffie of een lunchpauze. Je hebt ook de mogelijkheid om de Zuidduinen en Berkheide te verkennen. Fietsen langs de kust is een gezonde activiteit. De kustroute is een aantrekkelijke fietsroute.

Molecaten Park Noordduinen, campings in de duinen, vakantieparken in de duinen

Als je vanuit het centrum van Katwijk aan Zee langs de kust naar het noorden fietst, passeer je Molecaten Park Noordduinen. Molecaten Park Noordduinen is een vakantiepark én camping. Dit vakantiepark ligt midden in de duinen en op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Kinderen zullen zich op het park niet snel vervelen.

2. Rijnroute

Fietsen langs de Oude Rijn bij Katwijk aan Zee is een prachtige manier om van de natuur en de omgeving te genieten. Begin je fietstocht in het centrum van Katwijk aan Zee. Je zult vervolgens langs schilderachtige landschappen, weilanden en waterwegen komen terwijl je de rivier volgt. Neem de tijd om te stoppen bij mooie plekjes langs de Rijnroute.

EuroParcs Noordwijkse Duinen, vakantieparken in de duinen

Het eerste kustplaatsje ten noorden van Katwijk aan Zee luistert naar de naam Noordwijk aan Zee. In de duinen van deze chique badplaats kun je vakantie vieren op Europarcs Noordwijkse Duinen. Europarcs Noordwijkse Duinen is een stijlvol familiepark met veel faciliteiten. Zo kun je heerlijk zwemmen in het verwarmde buitenzwembad. Het park verhuurt ook fietsen en E-choppers.

3. Polderroute

Als je door de polders van Katwijk fietst, verken je op een prachtige manier de natuurlijke schoonheid van dit Nederlandse kustgebied. Katwijk is gelegen in de provincie Zuid-Holland en biedt uitgestrekte polderlandschappen, duinen en de Noordzee. De polders van Katwijk zijn een belangrijk vogelgebied, vooral tijdens trekmigraties. Neem een verrekijker mee en geniet van het observeren van vogels.

Vakantiehuis ZH001 Heerlijke Huisjes Zuid Holland Katwijk

Op nog geen 100 meter van het strand van Katwijk aan Zee kun je dit 4-persoons vakantiehuisje huren. Het centrum van het vissersplaatsje is ook niet ver weg; het centrum bevindt zich namelijk op een afstand van 200 meter van de accommodatie. Het is vakantiehuisje is sfeervol ingericht en is van alle gemakken voorzien.

4. Strandroute

Fietsen op het strand van Katwijk aan Zee met brede banden kan een leuke en uitdagende activiteit zijn, vooral als je wilt genieten van de frisse lucht en het mooie uitzicht op de kust. Brede banden, ook wel fatbike-banden genoemd, zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk over zacht terrein zoals strandzand te fietsen. De strandroute is geschikt voor de sportieve fietser.

Strandhuisjes Julianadorp

In verschillende badplaatsen langs de Nederlandse kust, kun je op het strand slapen in vakantiehuisjes. Deze vakantiehuisjes worden strandhuisjes genoemd en maken een bijzondere vakantie mogelijk. De beroemdste strandhuisjes van Nederland vinden we op het strand van de Noord-Hollandse badplaats Julianadorp aan Zee. De unieke strandhuisjes behoren tot Roompot Strandhuisjes Julianadorp.

5. Bloembollenroute

De bloembollenroute bij Katwijk aan Zee is een prachtige fietsroute door de bollenvelden van Zuid-Holland, vooral bekend om zijn kleurrijke tulpenvelden tijdens het bloeiseizoen in het voorjaar. Volg de knooppunten op de fietspaden en geniet van het prachtige landschap. Je zult onderweg verschillende bloemenvelden tegenkomen. Vergeet niet om foto’s te maken, maar betreed de bollenvelden niet.

Duinresort Dunimar, Roompot

In het hart van de Zuid-Hollandse bollenstreek siert Roompot Duinresort Dunimar het bloemenlandschap op. Voor mensen die natuur, rust en privacy omarmen, is dit vakantiepark precies wat ze zoeken. De stijlvolle vakantiehuisjes van Duinresort Dunimar hebben een mediterrane uitstraling. Op het kleinschalige vakantiepark kun je fietsen huren om de kleurrijke bloembollenroute te verkennen.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email