10x vakantieparken waar je glutenvrij kunt eten!

Steeds meer vakantieparken in Nederland hebben restaurants waar je glutenvrij kunt eten. Zij beschikken over een speciale glutenvrije menukaart of bereiden op verzoek een glutenvrij gerecht. Op deze manier kunnen mensen met een glutenallergie (coeliakie of glutenintoleratie) veilig en lekker eten. Vaak kun je op de parken ook glutenvrije producten kopen zoals brood.

Wij hebben 10 vakantieparken waar je glutenvrij kunt eten op een rijtje gezet!

 1. Vakantiepark met glutenvrije menukaart in Limburg

Vakantiepark De Lommerbergen bevindt zich in het plaatsje Reuver in Limburg. Op het park kun je eten in twee restaurants (Steaks & Burgers en Pizza Lemone). Deze restaurants beschikken over een glutenvrije menukaart. Daarnaast beschikt De Lommerbergen over een snackbar en grand café. Boodschappen kunnen gedaan worden in de Parkshop (winkeltje en online).

Vakantiepark De Lommerbergen, Landal.nl

Reuver ligt in noorden van Limburg en ontstond in de middeleeuwen. Het Limburgse dorpje zit ingeklemd tussen de Maas en de grens met Duitsland. Reuver beschikt over een aantal interessante natuurgebieden zoals het Beesels Broek en het Meerlebroek. In beide gebieden bevinden zich dassenburchten. Het is zeer de moeite waard om een wandeling te maken in het Beesels Broek en het Meerlebroek.

 2. Vakantiepark waar je glutenvrij kunt eten in Zeeland

In de Zeeuwse badplaats Domburg ligt Hof Domburg. Op dit park kun je je honger stillen in een restaurant. Dit restaurant serveert gerechten waarin geen gluten zitten. Op Hof Domburg is ook een snackbar aanwezig. In het grand café is de keuze uit drankjes groot. Hier kun je genieten van verschillende soorten bier, wijn en cocktails.

Vakantiepark Hof Domburg, Zeeland

Domburg ligt op het voormalige eiland Walcheren en is de op twee na oudste badplaats van Nederland. Domburg is van een grote schoonheid en heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Veel kunstenaars deden en doen inspiratie op in dit Zeeuwse dorp. Het landschap van Zeeland met zijn duinen, stranden, rivieren, meren en de Noordzee nodigt uit om verkend te worden.

 3. Vakantiepark met glutenvrije menukaart in Utrecht

Molecaten Park Landgoed Ginkelduin bevindt zich in het plaatsje Leersum in de provincie Utrecht. Op het park kan gegeten worden in twee restaurants (Bistro en een à la carte restaurant). Deze restaurants beschikken over een glutenvrije menukaart. Daarnaast beschikt Molecaten Park Landgoed Ginkelduin over een snackbar. Boodschappen kunnen gedaan worden in de supermarkt (De Vakantie Super) op het terrein.

Molecaten-Park-Landgoed-Ginkelduin-29-eten-en-drinken-Ginkeltuin

Leersum ligt op de Utrechtse Heuvelrug. Met zijn 23.000 hectare is de Utrechtse Heuvelrug het op één na grootste bosgebied van Nederland. Alleen de Veluwe is groter. De Veluwe heeft een grootte van 100.000 hectare. Het behoeft nauwelijks betoog dat de wandel- en fietsmogelijkheden op de Utrechtse Heuvelrug enorm groot zijn.

 4. Vakantiepark met glutenvrije menukaart in Gelderland

In het Gelderse dorpje Nieuw-Milligen ligt Vakantiepark Rabbit Hill. Op dit park kun je je honger stillen in een restaurant. Dit restaurant serveert gerechten waarin geen gluten zitten. Voor de bereiding van de gerechten worden doorgaan biologische ingrediënten gebruikt. Op De Lommerbergen is ook een snackbar aanwezig. Levensmiddelen zijn verkrijgbaar in de Parkshop (online).

Vakantiepark Rabbit Hill

Nieuw-Milligen ligt midden op de Veluwe. Op de Veluwe leven grote zoogdieren als reeën, edelherten, damherten, wilde zwijnen en moeflons. Sinds 2018 worden er ook weer wolven waargenomen op de Veluwe. Wolven vormen geen gevaar voor mensen. Je kunt dus met een gerust hart de Veluwe gaan verkennen. Op de Veluwe kun je gebruikmaken van oneindig veel wandel- en fietspaden.

 5. Vakantiepark waar je glutenvrij kunt eten in Zuid-Limburg

Vakantiepark Hoog Vaals bevindt zich in het plaatsje Vaals in Limburg. Op het park kun je eten in een restaurant (De Brasserie). Dit restaurant beschikt over een glutenvrije menukaart. Het is ook mogelijk om in het restaurant te ontbijten. Daarnaast beschikt Hoog Vaals over een snackbar en bar. Boodschappen kunnen gedaan worden in de Parkshop (online).

Vakantiepark Hoog Vaals

Vaals ligt in het uiterste zuiden van Limburg. Vaals is vooral bekend om de Vaalserberg en het drielandenpunt. Met zijn hoogte van 322,4 meter is de Vaalserberg het hoogte punt van Europees Nederland. Op Caribisch Nederland ligt het hoogste punt nog een flink stuk hoger. Als je namelijk op Saba de slapende vulkaan Mount Scenery wil bedwingen, moet je 887 meter overbruggen.

 6. Vakantiepark met glutenvrije menukaart in Drenthe

Vakantiepark Aelderholt ligt in het dorpje Aalden (Drenthe). Op dit park kan gegeten worden in een restaurant. Dit restaurant serveert gerechten waarin geen gluten zitten. Op het park worden ook kookworkshops aangeboden. Dat is leuk voor jong en oud. Op Aelderholt is ook een snackbar aanwezig. Levensmiddelen zijn verkrijgbaar in de Parkshop (winkel en online).

Vakantiepark Aelderholt

Iets ten westen van Aalden ligt Nationaal Park Dwingelderveld. Dit natuurpark behoort tot de mooiste parken van Drenthe én van Nederland. Nationaal Park. Dwingelderveld bestaat hoofdzakelijk uit heide. Als deze heide niet beheerd zou worden, zou deze in een mum van tijd overwoekerd raken door bos. In het natuurgebied leven twee schaapskuddes.

 7. Vakantiepark met glutenvrije menukaart op de Veluwe

In het Gelderse plaatsje Hoenderloo bevindt zich Vakantiepark Miggelenberg. Op het park kun je eten in een restaurant (De Brasserie). Dit restaurant beschikt over een glutenvrije menukaart. De Brasserie heeft een terras waar je een mooi uitzicht hebt. Daarnaast beschikt Miggelenberg over een snackbar. Boodschappen kunnen gedaan worden in de Parkshop (parkwinkeltje en online).

Vakantiepark Miggelenberg, Landal.nl

Hoenderloo ligt midden op de Veluwe; vlakbij Nationaal Park De Hoge Veluwe. Nationaal Park De Hoge Veluwe is voor natuurliefhebbers erg interessant. Maar ook mensen die van kunst houden, komen er prima aan hun trekken. In het park bevindt zich namelijk het Kröller-Müller Museum. In dit museum is onder meer het werk van Vincent van Gogh te bewonderen.

 8. Vakantiepark met glutenvrije gerechten in Gelderland

Vakantiepark Heihaas ligt in het dorpje Putten (Gelderland). Op dit park kun je je honger stillen in een restaurant. Dit restaurant serveert gerechten waarin geen gluten zitten. Het zijn ook gerechten waarvoor lokale ingrediënten zijn gebruikt. Op Heihaas is ook een snackbar aanwezig. Levensmiddelen zijn verkrijgbaar in de Parkshop (winkel en online).
Vakantiepark Heihaas
Putten ligt in een bosrijke omgeving op de grens van de Veluwe met de Gelderse Vallei. Voor mensen van natuur en rust houden is het een gedroomde bestemming. Trek je wandelschoenen aan verken de omgeving. Fietsen, mountainbiken en paardrijden zijn ook leuke activiteiten die je kunt ontplooien in de buurt van Putten.

 9. Vakantiepark waar je glutenvrij kunt eten in Gelderland

In het Gelderse plaatsje Braamt bevindt zich Vakantiepark Stroombroek. Op het park kun je eten in een restaurant (Timber’s Brasserie). Dit restaurant beschikt over een glutenvrije menukaart. Daarnaast beschikt Stroombroek over een snackbar. Op het park kun je ook gebruikmaken van de ontbijtservice. Boodschappen kunnen gedaan worden in de Parkshop (parkwinkeltje en online).

Vakantiepark Stroombroek

Vakantiepark Stroombroek ligt aan het Stroombroek. Stroombroek is een recreatieplas en wordt in de volksmond het Braamter Gat genoemd. Bij, in en op deze recreatieplas zijn veel verschillende recreatiemogelijkheden mogelijk zoals wandelen, zonnen, zwemmen, windsurfen en kanoën. Voor honden is het Stroombroek ook een leuke bestemming. Kunnen ze fijn ravotten en zwemmen.

 10. Vakantiepark met glutenvrije menukaart in Noord-Brabant

Vakantiepark Het Vennenbos ligt in het dorpje Hapert (Noord-Brabant). Op dit park kun je je honger stillen in twee restaurants (Brasserie en Pizza Lemone). Dit restaurant serveert gerechten waarin geen gluten zitten. Je kunt niet alleen pizza’s eten bij Pizza Lemone, je kunt ze er ook afhalen. Op Het Vennenbos is ook een snackbar aanwezig. Levensmiddelen zijn verkrijgbaar in de Parkshop (winkel en online).

Vakantiepark Het Vennenbos

Vakantiepark Het Vennenbos grenst aan zijn noordkant aan een cultuurlandschap en loopt aan de zuidkant over in natuurgebieden. Deze natuurgebieden luisteren naar de namen De Kempen, De Brabantse Kempen en de Hapertse Heide. Rust en natuur zijn hier de sleutelwoorden. In dit bosrijke gebied kun je fijn wandelen, fietsen en paardrijden.

Vond je dit leuk? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email