Top 7 dingen om te doen in Katwijk aan Zee!

Vuurbaak van Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee is een prachtige kustplaats waar heel veel te beleven en ontdekken valt. Dat kunnen actieve dingen zijn zoals wandelen en fietsen, maar ook op cultureel vlak zijn er in het vissersplaatsje veel opties. Hieronder staat de Top 7 dingen om de doen in Katwijk aan Zee!

7) Wandel in de Pan van Persijn
In Katwijk aan Zee bevindt zich een prachtig natuur- en speelgebied: Pan van Persijn! De Pan van Persijn wordt in de volksmond ook wel het Panbos genoemd. Het is zeer de moeite waard om hier een wandeling te maken.

6) Bezoek het Katwijks Museum
Liefhebbers van de schilderkunst moeten beslist een bezoekje brengen aan het Katwijks Museum. Tussen 1870 en 1914 bezochten veel (internationale) kunstenaarsde kunstenaarskolonie Katwijk, deden daar inspiratie op en maakten prachtige kunst!

5) Beklim de Vuurbaak van Katwijk aan Zee
Met zijn grote hoogte speelt de Vuurbaak van Katwijk aan Zee een dominante rol in de skyline van de badplaats. Het is bovendien de op één na oudste vuurtoren van Nederland; in dat lijstje hoeft het alleen maar de Terschellingse Brandaris voor zich te dulden. Gedurende zomermaanden ben je van harte welkom in de vuurtoren en mag je naar de top klimmen waarna je beloond wordt met een panoramisch uitzicht over Katwijk aan Zee en diens wijde omgeving!

4) Dineer in een visrestaurant
Katwijk aan Zee is al eeuwenlang verbonden met de visserij. Dit ondanks het feit dat het niet over een zeehaven beschikt. Vroeger werden de Katwijkse vissersboten via het strand de Noordzee ingetrokken en werden ze nadat ze klaar waren met zeevissen, weer het strand opgetrokken. Tegenwoordig is IJmuiden de thuishaven van de vissersvloot van Katwijk aan Zee. Het zal niemand verbazen dat Katwijkers niet alleen goed kunnen vissen, maar ook goed de gevangen vis kunnen bereiden. In de verschillende visrestaurants die het dorpje rijk is, is het culinair smullen van heerlijke visgerechten!

3) Struin over de Toeristenmarkt
Gedurende de zomermaanden kun je iedere dinsdag in het centrum van Katwijk aan Zee fijn struinen over de Toeristenmarkt. Laat je ogen ontelbaar veel spulletjes scannen die uitgestald staan over ruim honderd marktstalletjes. Uiteraard kun je op de markt ook lekkere dingen eten en drinken. Bovendien klinken overal vrolijke klanken van optredende artiesten!

2) Beleef het Noordzee Zomerfestival
In de eerste week van augustus voltrekt zich in Katwijk aan Zee een fantastisch festival: het Noordzee Zomerfestival. Het Noordzee Zomerfestival is een evenement dat bol staat met muziek, dans, eten, drinken en clinics. Met jaarlijks tienduizenden bezoekers, is het het grootste festival van de regio!

1) Ervaar het strand
Vanzelfsprekend wordt deze lijst aangevoerd door het strand. Het strand is dé toeristenmagneet van Katwijk aan Zee. Jaarlijks bezoeken heel veel mensen het Katwijkse kustgebied. Op het vierenhalve kilometerslange strand kun heerlijke wandelingen maken of fijn je huidje bruinen in de zomerse zon! Door de aanwezigheid van vijftien strandpaviljoens kun je daarnaast lekker wat eten en drinken terwijl je een waanzinnig uitzicht hebt over de betoverende Noordzee!