Top 3 vakantieparken met dierenweide van Nederland!

Kinderen zijn dol op dieren. Als ze een konijn, geit, schaap of paard zien smelt hun hart. Ook tijdens de vakantie zijn kids graag omringd met dieren. Op een flink aantal vakantieparken in Nederland is een dierenweide aanwezig. Het is erg leuk om naar deze dieren te kijken of om ze te aaien. Hieronder vind je de top 3 van vakantieparken met dierenweide van Nederland.

1) Vakantiepark met dierenweide in Gelderland

Vakantiepark Miggelenberg bevindt zich in Hoenderloo in de provincie Gelderland. Het vakantiepark ligt midden in het bos en beschikt over een dierenweide.

Beschrijving:
Vakantiepark Miggelenberg ligt centraal op de Veluwe. De Veluwe is met een oppervlakte van 100.000 hectare het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland én van Europa. Het kindvriendelijke park is ruim opgezet en kan bogen op veel faciliteiten waaronder een prachtige dierenweide. De kans is overigens groot dat je ook buiten de dierenweide dieren in het wild zult spotten in Hoederloo.

Vakantiepark Miggelenberg, Landal.nl

 • Verblijven:
  Bungalows
  Kinderbungalows
  Hondenbungalows
  Reüniebungalows
  Tree Houses (boomhuizen)
 • Voorzieningen:
  Brasserie, snackbar en terras
  Overdekt zwembad, stroomversnelling en whirlpool
  Dierenweide, vlindertuin en airtrampoline
  Airhockey, boogschietbaan en poolbiljart
  Voetenbad, beautysalon en gezichtsbehandelingen
  Honden: mogen mee
  Wifi: er is internettoegang
  Beoordelingen: uitstekend
 • Tips en trips:
  De wandel- en fietsmogelijkheden op de Veluwe zijn enorm groot en zeer de moeite waard. Tijdens ieder seizoen toont de Veluwe zijn schoonheid. Niet alleen natuurliefhebbers komen aan hun trekken in het grootste natuurpark van Nederland ook voor cultuurliefhebbers zijn er heel veel opties. Wat te denken van een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum bevat een uitgebreide collectie van de werken van Vincent van Gogh.

2) Vakantiepark met dierenweide in Drenthe

Vakantiepark Het Land van Bartje bevindt zich in Ees in de provincie Drenthe. Het vakantiepark ligt in midden in de bossen en beschikt over een dierenweide.

Beschrijving:
Vakantiepark Het Land van Bartje ligt midden op de Drentse Hondsrug en is een echt familiepark. De kans dat kinderen zich zullen vervelen op dit park is zeer klein: de mogelijkheden zijn zo groot. Naast de dierenweide bezit Het land van Bartje een hele trits aan faciliteiten voor de kids zoals een echte ponyranch.

Vakantiepark Het Land van Bartje, Landal.nl

 • Verblijven:
  Bungalows
  Bungalows (speciaal toegankelijk)
  Wellnessbungalows
  Stacaravans
  Kinderstacaravans
  Hoevewoningen (speciaal toegankelijk)
  Kinderhoevewoningen
  Landhuizen
  Boerderijen
  Boerderijen (speciaal toegankelijk)
  Kinderboerderijen
 • Voorzieningen:
  Restaurant, ontbijtservice en parkshop
  Zwembad (overdekt), ligweide en glijbaan
  Speeltuinen, binnenzandbak en airtrampoline
  Ponyranch, atelier en interactieve speelruimte
  Massagebehandelingen, beautysalon en stoelshiatsu
  Honden: mogen mee
  Wifi: er is internettoegang
  Beoordelingen: uitstekend
 • Tips en trips:
  Drenthe is in velerlei opzichten een unieke provincie. Het lijkt of de tijd er stil staat. Een boerenlandschap dat afgewisseld wordt met prachtige natuurgebieden als bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Maak er lange wandelingen of stap op een fiets. Paardrijden is ook aanbevelenswaardig. Uiteraard mag een bezoekje aan een hunebed niet ontbreken: deze grafkamers genieten een iconische status in Drenthe.

3) Vakantiepark met dierenweide in Limburg

Vakantiepark De Lommerbergen bevindt zich in Reuver in de provincie Limburg. Het vakantiepark ligt in een bosrijke omgeving en beschikt over een dierenweide.

Beschrijving:
Vakantiepark De Lommerbergen is een groot familiepark dat aan de Maas ligt. Op het park kun je naar prachtige dieren kijken in de dierenweide. Maar als de kinderen meer actie willen is dat ook geen probleem. Zo bezit De Lommerbergen een echt avontureneiland waar ze fijn kunnen spelen en ravotten.

Vakantiepark De Lommerbergen, Landal.nl

 • Verblijven:
  Bungalows
  Babybungalows
  Kinderbungalows
 • Voorzieningen:
  Snackbar, parkshop en restaurant
  Golfslagbad, glijbanen en sprudelbad
  Avontureneiland, indoorspeelparadijs en entertainmentprogramma
  Bowlen, sport arena en dragon adventure golf
  Massages, gezichtsbehandelingen en beautysalon
  Honden: mogen mee
  Wifi: er is internettoegang
  Beoordelingen: uitstekend
 • Tips en trips:
  In de omgeving van Reuver is heel veel te zien en te beleven. Zo kun je de kasteeltuinen van Arcen bezoeken: erg leuk voor jong en oud. Als je wil zien hoe bier wordt gebrouwen is Bierbrouwerij Arcen een interessante optie. Steden als Roermond en Venlo liggen niet ver van het park en zijn zeer de moeite waard om te gaan bekijken en ervaren.