5x leukste dingen om te doen in Katwijk aan Zee!

strand, doen, wandelen, strandwandeling, katwijk aan zee

Katwijk aan Zee is een schitterende badplaats waar je leuke dingen kunt doen. Uiteraard is het fantastisch om naar het strand te gaan of om een wandeling in de omgeving te maken. Daarnaast kun je heerlijk winkelen in het vissersdorpje. Ook voor smulpapen en stappers is Katwijk aan Zee een prima bestemming. Wij hebben de 5 leukste dingen om te doen in Katwijk aan Zee op een rijtje gezet!

1) Strand
Katwijk aan Zee is één van de mooiste badplaatsen van Nederland. Het is een kustplaats waar iedereen zich erg thuis voelt: jong en oud. Het Katwijkse strand is lang en breed. Bovendien is het een schoon strand. Het strand is beroemd om de aanwezigheid van strandhuisjes. Strandhuisjes zijn de meest begeerde vakantie-accommodaties van Nederland. Het is natuurlijk ook waanzinnig om op het strand te overnachten; om ’s ochtends waker te worden en vervolgens een frisse duik te maken in de Noordzee!

2) Wandelen
Wandelen in Katwijk aan Zee is heel divers. In het vissersplaatsje kun je uiteraard wandelen op het strand en door de duinen. Een strandwandeling is altijd leuk; in de zomer, herfst, winter en lente. Met name tijdens herfststormen is het heerlijk om lekker uit te waaien op het Noordzeestrand. Maar in Katwijk kun je ook een boswandeling maken in de Pan van Persijn; een prachtig gebied met een belangrijke historische waarde. In de Pan van Persijn zijn namelijk nog veel sporen te zien van de zogenaamde Atlantikwall. De Atlantikwall was een verdedigingslinie van de Duitsers om de geallieerden buiten de deur te houden en bestond uit duizenden bunkers, kanonnen en mijnenvelden langs de Atlantische kust van het noorden van Noorwegen tot de grens met Spanje.

3) Winkelen
Shoppers komen in Katwijk aan Zee prima aan hun trekken. Katwijk kent verschillende winkelcentra en markten waar je leuke spulletjes kunt kopen. Aan de boulevard bevinden zich verschillende winkeltjes waar je typische strandspulletjes kunt kopen zoals visnetjes, windschermen en vliegers. Op één van de Katwijkse markten rondstruinen, is ook erg aanbevelenswaardig. Er hangt altijd een gezellige sfeer op de markt. Daarnaast zijn de prijzen van de producten er doorgaans veel lager dan in winkels.

4) Eten
Dat Katwijk aan Zee een vissersplaatsje is, is ook terug te zien in de visrestaurants die er te bezoeken vallen. In deze fantastische etablissementen heb je de keuze uit waanzinnige visgerechten. Op het strand worden er in de strandpaviljoens ook heerlijke maaltijden bereid. Het behoeft nauwelijks betoog te vermelden dat het geweldig is om in een strandpaviljoen te eten; het uitzicht op de Noordzee is super!

5) Uitgaan
Als de avond over Katwijk aan Zee valt, breekt het moment aan om uit te gaan. In Katwijk kun je heerlijk uitgaan. Zo kun je een hapje gaan eten in één van de talrijke restaurants die het dorpje rijk is. Op het Katwijkse strand bevinden zich ongeveer vijftien strandpaviljoens waar je heerlijk kunt eten en drinken. Dat varieert van eenvoudige snacks tot chique diners. De strandpaviljoens hebben ook allemaal hun eigen sfeer en uitstraling. Tijdens het seizoen organiseren sommige strandtenten hippe feesten die aantrekkelijk zijn voor jonge mensen. Daarnaast zijn er in Katwijk talloze cafés en barretjes waar je een heerlijke tijd kunt hebben!